A dilemmám a következő: a minap vásároltam magamnak étrend kiegészítő Vas tablettát. Mivel néha rámtör a fáradtság illetve a hajam is megritkult. Egyébként a hajamra szedek még cink tartalmú hajerősítő tablettát. A kettőt be lehet venni egyszerre?
Azonban nemtudom eldönteni, hogy magamtól be merjem-e szedni ugyanis, nem voltam orvosnál/vérvételen ahol kimutatták volna, hogy alacsony a vasam. Erre csak empirikus tapasztalataim alapján következtettem. A kérdés: lesz-e bajom tőle, ha beveszem ( és kiderülne, hoogy teljesen normális értékű a vasam) avagy sem?
[link] erről van szó egyébként.
Meg kell jegyezni, hogy termékeny korú nőknél a vastöbblet igen ritka, alig fordul elő. Az ellenkezője viszont annál inkább.
Férfiaknál vaskiegészítésre valóban nincsen szükség, náluk kifejezetten ellenjavallt, de nőknél igen, főleg ha rendszeresen menstruálsz és nem eszel sok húst, vérkészítmény, belsőséget.
Ha csinálsz egy kúrát, abból még baj nem lehet, ha betartod az adagolásra vonatkozó. Pár hétig szeded, látod van-e javulás. Aztán tartasz egy szünetet. Majd meglátod újra kell-e szedned.
Én cselesen mindig csak menzesz idején szedek vasat, ciklus közben nem. A körmöm erősebb lett tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!