Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lehet még remény (vastagbél...

Lehet még remény (vastagbél daganat)?

Figyelt kérdés
elsősorban olyanok válaszát várnám, akiknél már diagnosztizáltak valamilyen bélrákot, és túlélték, és azt mondják, hogy van remény.
2016. jan. 18. 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Az attól függ, a betegség melyik szakaszában lett diagnosztizálva. Van-e áttét?

Engem ugyan nem, de egy közeli hozzáartozómat diagnosztizáltak ilyen betegséggel. Megműtötték, kivették a daganatot, ami sajnos sztómával járt, de 13 évig élt még utána problémamentesen és aztán végülis nem a rákkal kapcsolatos dologba halt meg, hanem egyszerűen abba, hogy öreg volt. (88 éves)

Jó orvos kell és utána figyelni kell az egészséges életmód betartására és akkor van esély.

2016. jan. 18. 14:20
 2/5 Trafó1 ***** válasza:
Ismerősömnek is volt vastagbél rákja, kivették a vastagbelét maradt belőle 15 cm és azóta is vígan éli életét, más :Pécsen a sebészeten feküdtem egy kórteremben 3-om vastagbelessel, kivették a rákos részt fél évig ki volt vezetve a bél oldalra majd visszakötötték és élték életüket. A vastagbélrákra már több megoldást is kitaláltak, lényeg hogy mikor csípik nyakon és hol van.
2016. jan. 18. 14:27
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen. mindkettőtöktől kérdezem, hogy az illetőknek melyik stádiumban fedezték fel. várok még válaszokat, mert ezek nagyon biztatóak
2016. jan. 18. 14:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha meg nincs attet, akkor jo eselyek vannak a teljes gyogyulasra! Ha van attet, akkor sincs minden veszve, ismerek olyan beteget, aki 7 eve el, mar az elejen tüdöattetei voltak, de kemoterapia hatasara ezek visszahuzodtak. Ami viszont ilyen esetben nehez, hogy rendszeresen kell jarnia kemoterapiara (annak minden mellekhatasaval), hogy kordaban tartsak a betegseget. Emiatt sokat panaszkodik, hogy az eletminösege nem olyan, de hozzateszi, hogy különben mar nem elne (tudom, sokan fogjak azt is mondani, hogy a kemoterapiaba nem szabad belemenni, mert többet art, mint hasznal, de az ö eseteben hasznal, mert meg mindig eletben van). Minden egyes megnyert ev uj remenyt is jelent, mert a kutatas folyamatosan halad elöre, es minden evben jelennek meg uj gyogyszerek, amik esetleg hatasosabbak az ö betegsegere. Mostanaban abba az iranyba halad a kutatas, hogy azokon is tudjanak segiteni, akiknek mar attetei vannak, minel szemelyre szabottabb kezelesi modszerekkel, es lehetöleg minel kevesebb mellekhatassal. Persze ahogy elöttem is irtak, függ a kiterjedtsegetöl es a szövettani fajtajatol is, de összessegeben a vastagbelrak pont a relative jol gyogyithato rakfajtak köze tartozik!
2016. jan. 18. 14:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

41 évesen volt műtétem vastagbéldaganatra, ennek 4éve, kivágták, sugár+kemo....tünetmentesen, áttétmentesen élek jelenleg, bár T3N1M0 volt a minősítése a tumornak.

gyógyítható, jól élhető, nincs se stómám, se komplikáció....

csak a pszichés maradványok.

2018. jún. 13. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!