Lehet még remény (vastagbél daganat)?
Figyelt kérdés
elsősorban olyanok válaszát várnám, akiknél már diagnosztizáltak valamilyen bélrákot, és túlélték, és azt mondják, hogy van remény.2016. jan. 18. 14:11
1/5 anonim válasza:
Az attól függ, a betegség melyik szakaszában lett diagnosztizálva. Van-e áttét?
Engem ugyan nem, de egy közeli hozzáartozómat diagnosztizáltak ilyen betegséggel. Megműtötték, kivették a daganatot, ami sajnos sztómával járt, de 13 évig élt még utána problémamentesen és aztán végülis nem a rákkal kapcsolatos dologba halt meg, hanem egyszerűen abba, hogy öreg volt. (88 éves)
Jó orvos kell és utána figyelni kell az egészséges életmód betartására és akkor van esély.
2/5 Trafó1 válasza:
Ismerősömnek is volt vastagbél rákja, kivették a vastagbelét maradt belőle 15 cm és azóta is vígan éli életét, más :Pécsen a sebészeten feküdtem egy kórteremben 3-om vastagbelessel, kivették a rákos részt fél évig ki volt vezetve a bél oldalra majd visszakötötték és élték életüket. A vastagbélrákra már több megoldást is kitaláltak, lényeg hogy mikor csípik nyakon és hol van.
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen. mindkettőtöktől kérdezem, hogy az illetőknek melyik stádiumban fedezték fel. várok még válaszokat, mert ezek nagyon biztatóak
2016. jan. 18. 14:41
4/5 anonim válasza:
Ha meg nincs attet, akkor jo eselyek vannak a teljes gyogyulasra! Ha van attet, akkor sincs minden veszve, ismerek olyan beteget, aki 7 eve el, mar az elejen tüdöattetei voltak, de kemoterapia hatasara ezek visszahuzodtak. Ami viszont ilyen esetben nehez, hogy rendszeresen kell jarnia kemoterapiara (annak minden mellekhatasaval), hogy kordaban tartsak a betegseget. Emiatt sokat panaszkodik, hogy az eletminösege nem olyan, de hozzateszi, hogy különben mar nem elne (tudom, sokan fogjak azt is mondani, hogy a kemoterapiaba nem szabad belemenni, mert többet art, mint hasznal, de az ö eseteben hasznal, mert meg mindig eletben van). Minden egyes megnyert ev uj remenyt is jelent, mert a kutatas folyamatosan halad elöre, es minden evben jelennek meg uj gyogyszerek, amik esetleg hatasosabbak az ö betegsegere. Mostanaban abba az iranyba halad a kutatas, hogy azokon is tudjanak segiteni, akiknek mar attetei vannak, minel szemelyre szabottabb kezelesi modszerekkel, es lehetöleg minel kevesebb mellekhatassal. Persze ahogy elöttem is irtak, függ a kiterjedtsegetöl es a szövettani fajtajatol is, de összessegeben a vastagbelrak pont a relative jol gyogyithato rakfajtak köze tartozik!
5/5 anonim válasza:
41 évesen volt műtétem vastagbéldaganatra, ennek 4éve, kivágták, sugár+kemo....tünetmentesen, áttétmentesen élek jelenleg, bár T3N1M0 volt a minősítése a tumornak.
gyógyítható, jól élhető, nincs se stómám, se komplikáció....
csak a pszichés maradványok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!