Ez vérzékenység, vagy mi? Nem lesz bajom tőle? Szerintem kicsit túl sok már a vér az életemben.
A karomon és a combomon tűhegyszerű bevérzések vannak. Körömmel le lehet törölni, ha letörlöm, visszakúszik, de nem folyik belőle a vér, csak pöttyök vannak. Mikor több, mikor kevesebb. Az orrom sokszor ok nélkül vérzik. Nem úgy, mint a magas vérnyomástól, hogy elkezd belőle ömleni mint egy csapból, hanem csak ha fújom az orrom, véres. A számban is szokott valami, nem tudom mi, csak vérízt érzek.
Tegnap borotváltam a lábam, és annak ellenére, hogy nem nyomtam rá a borotvát és nem is vágtam el, legalább 60 pici, szintén tűhegyszerű seb lett rajta, de ezekből szabályosan folyt a vér. Álltam a padlón, és alattam vértócsa keletkezett, sokáig nem lehetett elállítani sem. Pedig úgy csináltam, mint mindig, óvatosan, habos tusfürdővel. Ijesztő volt, hogy ilyen kicsi ráhatástól ennyire vérzik, pedig ott nem is olyan érzékeny a bőr. Normális ez? 14/L
borotváltad a lábad, tehát lány vagy (gondolom:)
ez esetben nem lehetsz vérzékeny, a hemofília ugyanis csak a fériaknál fordul előt, a nők csak genetikailag hordozzák.
más megoldás lehet, akár az is, hogy nagy vékony, érzékeny a bőröd. ez akár az orrvérzésre is okot adhat, de azt ezer más dolog is okozhatja.
a lábadat ne habfürdővel borotváld le, hanem borotválkozóhabbal, vagy ami még jobb, géllel, az a leghatásosabb. meglátod, sokkal jobb lesz az eredmény, mint habfürdővel. sokáig én is azzal csináltam, aztán egy barátom nézett rám hülyén, hogy megőrültem-e, és kezembe nyomtam a borotvagéljét :D hát tényleg, igaza volt.
Nemcsak az A és a B hemofília a vérzékenység, hanem vannak olyan gének is, amik nemtől függetlenül öröklődnek, igaz, ritkábbak, mint a nemhez kötöttek.
Ezen kívül vannak még a különböző koagulopátiák is, amik adódhatnak vitaminhiányból, a vitaminok rossz felszívódásából, vagy a máj megbetegedéséből.
Vedd komolyan, vizsgáltasd ki magad!
feljtsd el a Haemophilia A,B-t férfi betegség.
talán a von willebrand?? vagy okozhatja vitaminhiány is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!