Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mire vagyok érzékeny a gombában?

Mire vagyok érzékeny a gombában?

Figyelt kérdés
Ha eszem gombát, másnapra rosszul vagyok, hányás, közérzet romlás, láz (ez lehet hogy a folyadékhiány miatt)
2010. márc. 23. 18:26
 1/6 anonim válasza:
Szerintem vagy terhes vagy/leszel a gombától, vagy(ami valószínűbb) allergiás vagy, vagy nem tudom...
2010. márc. 23. 18:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Milxen gombát eszel?Boltit,vagy amit szedsz a szabadban?

Milyen fajta?Azonnal megeszed,miután elkészítetted?

Attól függ,mi a problémád,hogy mik a válaszaid a fenti kérdésekre.

Gombaallergia elvileg nem létezik.

2010. márc. 23. 18:43
 3/6 anonim ***** válasza:
*milyen
2010. márc. 23. 18:44
 4/6 anonim válasza:

Egy a lényeg:

1. Ne úgy edd a gombát mint a varacskos disznók

2. Nézd meg a gomba szedő kézikönyvben, hogy melyiknek halál a mellékhatása...

2010. márc. 23. 18:54
 5/6 anonim ***** válasza:

A gomba nehezen emészthető, hasonló anyag van benne mint a kitinpálcél. Ezért érzékeny gyomrúaknál okozhat panaszokat akkor is, ha friss és nem mérgesgomba.

Közben meg is találtam:

"Gombafogyasztás következtében kialakulhatnak olyan megbetegedések is, amelyeknek nincs közük a gomba mérgezô voltához. Igen gyakori például, hogy gyomorpanaszokat okoz a nagyobb mennyiségben fogyasztott gombaétel. A gombák sejtfalanyaga, a kitin ugyanis nem emészthetô, és a "gyenge gyomrúaknak" megárthat, ezért kisgyermekeknek egyáltalán ne adjuk. Különösen a rostos tönk okozhat problémákat. Emiatt egyes ehetô gombáknál (pl. a mezei szegfûgombánál) elôírás, hogy csak tönk nélkül árusíthatók."

2010. márc. 23. 19:22
 6/6 A kérdező kommentje:
friss és nem mérges gomba, terhes nem lehetek, max. az asszony, de ő is evett és kutya baja :) hányás, hasmenés, láz (ezt írtam lehet h a folyadékvesztéstől) - legutóbb pizzán volt, nem szedett gomba, hanem bolti
2010. márc. 23. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!