Mandulaműtét utáni fájdalom?
Dec. 8-án vették ki a mandulámat, vagyis ha a műtét napját is beleszámítom, ma vagyok az 5. napon. Nagyon nagyon nagyon nagyon fáj a torkom, a sírás kerülget, sugárzik az állkapcsomba-fülembe. Enni, inni, alapvetően nyelni alig bírok. Nem túlzom el, tényleg iszonyatosan szenvedek miatta :( Az első 3 nap bezzeg semmi bajom nem volt, alig éreztem valamit. A doki mondta, hogy ezekben a napokban rosszabb lesz, de erre nem számítottam. Cataflam kb. 2 órát használ, de kivárom az 5-6 órát két bevétel között. Azt látom, mintha kicsit jönne le a lepedék. Normális ez az erős fájdalom, vagy valami nagy baj van velem? Mikor múlik el? Kétségbe vagyok esve. Kórházban 3 éjszakát voltam a műtét után, semmi rendelleneset nem látott egyik orvos sem. Kérlek segítsetek, kétségbe vagyok esve :(
24/L
Ez sajnos ilyen, túl kell élni. :/
Esetleg kipróbálhatsz a cataflam helyett mást, pl. Flector granulátumot, hátha...
Bármennyire is fáj, nyelj minél többet, darabosat is, és igyál sokat, ez rövidebbé teszi a fájdalmas szakaszt.
Semmi baj, ELMÚLIK!
Nekem több, mint egy éve vették ki, szintén ezeken a napokon volt a legrosszabb, aztán nagyjából a 7. naptól szinte teljesen elmúlt a fájdalom.
A legfontosabb: inni, inni, inni! Sokkal gyorsabban gyógyul, ha eleget iszol, nem szabad hagyni kiszáradni a sebet. Ne sírj, mert csak rosszabb lesz tőle, foglald el magad valamivel, ne görcsölj, mert csak jobban befeszülnek az izmok a torkod körül, és az sem segít. Evésnél pedig próbálj kialakítani egy nyelési "technikát", ami a legkevésbé fáj. Lehet úgy nyelni, hogy szinte csak "leengeded" a torkodon a cuccot és piciket nyelsz. Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!