Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » El fog múlni? Alkohol elvonási...

El fog múlni? Alkohol elvonási tünet?

Figyelt kérdés
Édesapám több éve iszik.(erősen)4 napja volt egy családi vita,amiben kijelentettük ha nem hagyja abba,el kell költöznie.Azóta egy kortyot sem ivott,de a keze annyira remeg hogy alig bír valamit megfogni.Nem ideges semmi más elvonási tünet nem jelentkezik,csak a nagyfokú kézremegés.Ez mikor fog elmúlni veszélyes lehet?
2010. márc. 18. 08:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hűűűha! Hát buszkék lehettek rá, hogy ezt megtudta értetek tenni!!! Gratula mindenkinek! Amúgy nem tudok hozzá szólni, de ezt le kellett irnom!! Sok sikert továbbra is! Álljatok ki mellette amig sikerül helyre pattannia!
2010. márc. 18. 08:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én apámnak is volt ilyen. Hát, elég sokáig remegett. Egy hétnél több ideig. Először csak a keze, aztán szinte az egész teste, utána nagyon agresszív lett, mindenen felhúzta magát, ordibált, izzadt. Nagyjából ezekre emlékszem, bár ennek, kb 8 éve. El fog múlni idővel, de támogassátok, különben nem fogja bírni megállni.

Amúgy gratulálok! Az én aapám azóta is iszik, nagyon.

2010. márc. 18. 08:28
 3/12 anonim ***** válasza:

Hát én is azért mondom, mert az én apám nem tudott soha értünk lemondani. Mondjuk nem "rengeteget" iszik...de nem tudná megcsinálni, hogy meg se kostólja. Amúgy el is hiszem, hogy agresszivek lesznek egy idő után. Ez is függőség mint a cigi..azt is azt hiszi az ember h nyugtassa:D

-első-

2010. márc. 18. 08:33
 4/12 anonim ***** válasza:

Igen, ez elvonási tünet. Orvoshoz menjen el és az tud olyan gyógyszert adni, ami valamilyen mértékben pótolja az alkoholt, így kevésbé, vagy egyáltalán nem fog remegni. Pl az Andaxin- ami nyugtató, de a krónikus alkoholisták szokták szedni. Csak arra kell vigyázni, hogy ne igyon rá. Vagy a másik megoldás, hogy egy kevés piát azért igyon, lehet ez is megszünzeti a kézremegést. Csak ennek meg az a hátránya, hogy nektek kell adagolni, mert különben nem biztos, hogy megáll pl egy felesnél.

Mindenesetre azért még ne éljétek bele magatokat, hogy leszokott. Nagyon sokszor visszaeshet még. Sajnos tapasztalat: Apukám még mindíg iszik, pedig már ő is sokszor elhatározta magát. De szerintem orvosi, esetleg pszichológusi segítség is szükséges. ŰA háziorvos biztos tud segíteni.

2010. márc. 18. 08:33
 5/12 anonim ***** válasza:
Igen háziorvos, vagy a pszichiáter. Nem szégyen elmennie! Kitartást neki! Mert ugye az alkohol a vegetatív idegrendszerre hat, és az elvonási tünetek között a kézremegés gyakori eset. Ha valóban elkezdte a leszokást támogassátok! Mert egyedül nem fog boldogulni, de akkor hallgasson is rátok!
2010. márc. 18. 08:39
 6/12 anonim ***** válasza:
ez veszélyes lehet,gondolj bele,egy drogosnak ilyet mondasz,és egyik napról a másikra nem jut anyaghoz....a teste tiltakozni fog,fellázad......alkoholizmus hasonló,az elvonásba akár bele is halhat!Valami könnyített megoldást kéne találni neki,vagy pótlásnak valamilyen szer,tabletta,hogy ne szenvedjen,egy ideig,amíg a szervezete megszokja,hogy nincsen pia.Nem szabad drasztikus megoldásokhoz folyamodni,az életébe kerülhet!Örüljetek neki,hogy nem lett a kézremegésen kívűl más baja(amennyiben így van).....Ez nagyon nagy dolog,hogy megtette értetek....remélem kitart az öreg...jobbulást neki,nem lesz könnyű!
2010. márc. 18. 09:13
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen minden kedves válaszolónak:)

Még mindig nem ivott,itthon vagyok vele,próbálom lekötni:)

Még nem feszült holnap megy orvoshoz és kér segítséget:)

Remélem sikerülni fog:)

2010. márc. 18. 10:43
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az így túl drasztikus (bár kétségtelen egyértelműbb: ivott vagy nem ivott). Sokkal könnyebb és jobb fokozatosan leszokni, legyen az ital, cigi, drog vagy gyógyszer.
2010. márc. 18. 20:45
 9/12 anonim válasza:
Igen ez sajnos elvonási tünet,figyeljetek oda,nehogy delirium tremens alakuljon ki szegénynél.
2010. márc. 18. 22:42
 10/12 anonim válasza:
Sikerült leszoknia?
2020. jan. 14. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!