Mi a baj a testemmel? Napi 1 masszázs baromijól esne. Miért érzem magam kényelmetlenül?
Kényelmetlenül érzem már magam egy jó ideje.
Szeptemberben kezdtem érezni. Változások az életemben:
2015 nyara előtt nem volt semmi gond, nem éreztem, hogy masszírozni kéne vagy hogy húzódna a hátam, vagy hogy "kényelmetlen" lenne a testem. Kiegyensúlyozottan étkeztem, sportoltam heti 2-3X. Egy kicsit stresszeltem vizsgák miatt - ez szerintem természetes - de az összes tárgyam sikerült.
2015 júliusában kezdtem dolgozni, szakmai gyakorlat ( ami kell a diplomához )
Elkezdtem napi 8 óra ülőmunkát ( szünetekkel persze ) végezni... szeptemberben kezdtem érezni hogy mindig "elülöm" a seggem. Az edzések kimaradtak az életemből...
majd elkezdtem szeptemberben újra edzeni heti 1, majd heti 2szer. utána 1 napig jó lett, éreztem hogy nincs " elülve" a seggem, majd 2 nappal utána ismét éreztem...
most jelenleg: húzódik a hátam, naponta 1 hosszabb masszázs nagyon jól esne...
anya végzett reikit, apa masszázstanfolyamot: apa szokott hétvégente, ha vidéken vagyok, megmasszírozni...
csak hogy a munka miatt kb. 2 hónapja most voltam először otthon, mert péntek végzek délután, akkor már hétvégére nem megyek haza ( 3 óra az út, vagy több... )
A gyakorlati időmnek vége, de úgy érzem lelkileg is megsínylettem ( kibeszéltek a hátam mögött, a fél osztály utált... irodai munka. és nem a férfiak utáltak. és nem azért, mert nem szerettem dolgozni, a munkámat szerettem. ... ) szóval a keresztcsontomnál-ágyék-fenék úgy érzem kb. 2 óráig lehetne masszírozni.
Ma délután voltam hátmasszázson ( életembe először nem apa masszírozott meg ) és ott mondta a masszőr nő, hogy tele vagyok feszültséggel, meg fájdalommal.
azt mondta, nem érez belőlem negatív energiát, de hogy lelki fájdalmat és szomorúságot igen. ( végzett többféle tanfolyamot, reiki, stb. )
És most este, már megint MEGINT érzem hogy a hátamat meg kellene nyomkodni, de főleg az ágyékom, keresztcsontom körül... nyaki csigolyánál is.
Próbálom sokszor magamnak itthon este, fürdő / tusolás után masszírozni: 2 napja kb 1 órán át masszíroztam a karom, a combom, vádlim meg amit magamnak meg tudok... de ugye erre nincs minden este időm.
Igazából felborult az étkezésem ( a gyakorlati helyem miatt ) össze-vissza ettem, keveset mozogtam.
Étrend: ügyelek a zöldésgekre, gyümölcsökre... sőt van hogy a húst se kívánom ( gondolom okkal) csak csirkehúst eszem meg, sertést egyáltalán nem. Csak a kantín miatt sokszor volt hogy felborult... voltak napok hogy kb. 1-2 gyümölcsöt ettem, máskor meg zabáltam...
Most igyekszem visszahozni a sportot az életembe, heti 2 már megvan, de heti 3 alkalmat akarok.
Baromikeveset aludtam a munka miatt ( mert korrepetálok matekból, gyerkőcöket ) a suli beindulásával, de már előtte is augusztusban elkezdtem tanítani.
Rengetegszer volt "feszített" a hétköznapom: munka 9.00-17.00-ig ( vagy későbbig... )
majd mivel házhoz járok tanítani, oda eljutni, ott 1 óra tanítás ( aminek mindig örültem!!! mert a gyerekek mindig feldobnak :) és imádom a matekot, tanulni is csak annak már vége, így marad a tanítás )
akkor utána este elmegyek boltba, majd hazaérek: kb. fél 10. És még nem tusoltam, nem főztem másnapra kaját ( ezért is vettem sokszor a büfében ) ja és gép elé se ültem se hogy írjak pár sort az ismerősöknek.
Munkában utáltak... kivéve a főnököm, meg az osztályvezető és a pasik. Az összes többi kolléganőm rühellt...
nagyon bőgtem kb. 3,5 hete, eszméletlenül... élni se volt kedvem. mert ezek a dolgok "csöpögtek" bele a pohárba...
nem húzom tovább, a lényeg hogy NAGYON kényelmetlenül érzem magam a testemben. érzem hogy húzódik, hogy naponta 2X1 órát is lehetne masszírozni és az se biztos hogy teljesen rendbe tenné...
mit tegyek?
(hozzáteszem, párkapcsolatom nincs is... sem barát, sem jelölt senki. Naponta meg nem járhatok masszőrhöz X ezer forintért. Apum, aki masszőr ( is ) meg 240 km távolságra van tőlem és kb. 1,5 havonta jutok haza... )
mit tegyek?
ui.: a gyakorlati helyemet otthagytam, most csak korrepetálok, heti 5-6X - amit imádok :) - és majd szakdogát írok, november 30.ig kell hogy készlegyek vele.
( azért ebbe a témába írtam, mert apa is próbál mindig segíteni "energetikailag" vagy ha beteg vagyok, vagy sokszor feltölteni, főleg ha hazautazom, de gyakran telefonba is kérem a segítségét hiszen nem sűrűn jutok haza hogy személyesen tudjunk találkozni. )
energetikailag szerintem teljesen le vagyok merülve.
nem bulizom, nem iszom, moziba 4 éve nem voltam, színházba nem járok... barátokkal se nagyon találkozok. nincsenek is sokan...
ez a l*szar munka a maradék életem is elvette...
2 készítményt tudok javasolni neked:
Az egyik a Milgamma-N lágy kapszulla, a másik pedig a Biotech Arthro Guard Pack izületvédő és porcerősítő. (meg persze gyengébb multi vitamin mellé).
Ezen felül javaslom az úszást és a gerinctornát vagy izületvédő tornák kipróbálását.
Napi 30 perc sportra mindig időt kellene szaktítani.
Amivel még esetleg lehetne próbálkozni valamilyen mágneses talpbetét hordása vagy bicikli.
Óránként pedig szünetet kell tartani az ülesnél és az ergonómikus szabályokat nem megsérteni!
Jó ötletnek tartom utanáza nézni az elektromágneses terápiákban rejlő lehetőségeket, de már ígyis jó drága cuccokat ajánlottam.
Sok folyadékot kell fogyasztani és szünetelni az ülésben, ez nagyon fontos! Nyújtani, nyújtani, nyújtani:)
Ja igen és a hideg-meleg zuhany ami még jót tehet. A gerinced és a többi fájó pontot pedig ezzel kellene maszírozni:
Lucifer-667 nevű felhasználó válasza:
Én egy fej káposztát tudok javasolni és valamilyen energia italt.Jah, és nem olvastam ez az összes írást, most elfáradtak a szemgolyóim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!