Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Több évnyi füldugó használata...

Több évnyi füldugó használata okozhatott valamilyen szintű károsodást?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy anno 2011-2014 között minden nap füldugó használatával aludtam (tényleg kb minden nap) ez valamilyen szinten..(hallás vagy esetleg enyhe szédelgés) károsíthatta az állkapcsom vagy a fülem?

Mert mostanában erre kezdek gyanakodni...

Előre is köszönöm a választ.

2015. szept. 25. 23:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Normális használat mellett a füldugó semmilyen károsodást nem okozhat. Egyébként én is azt használok már több mint két éve. (3M gyártmány)

De bármi is áll a panaszaid hátterében, annak nincs köze a füldugó használathoz, tekintve, hogy mint írod, csak 2014-ig használtad. De nézzük sorban.

Elöször is tisztázzuk, hogy állkapocs károsodást - bár nem tudom mit értesz ezalatt - végképp nem okozhat aktív használat mellett sem.

Ami a hallásodat illeti:

1, Mechanikai sérülést nem tudsz okozni füldugóval, mert ha túl mélyre nyomod és eléred a dobhártyát, azt azonnal megérzed.

2, A hallás attól romolhat csak ideiglenesen, ha nagyobb mennyiségű fülviasz termelődik valamiért a hallójáratban és azt a füldugóval minden nap hátratolod a dobhártyád felé, és a felgyülemlett fülviasz egy idő után gátolni kezdni a hallást. Használj Audispray-t vagy fordulj fülészhez, aki kitisztítja a hallójáratot.

(Viaszdugó akkor is keletkezhet, ha már nem használsz füldugót.)

3, A szédülésnek ezer és egy oka lehet, melyek között alapesetben nem szerepel a füldugó használat. Viszont kétségtelen, hogy a szédüléses panaszoknak a belső fül gyulladása a leggyakoribb oka, amit viszont mindenképp kezelni kell.

2015. szept. 28. 13:21
 2/2 anonim válasza:
az állkapcsod csak egy igényesen kiosztott parasztlengő károsítja
2015. okt. 21. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!