Ez tudőgyulladás lesz, vagy csak felső légúti fertőzés? (most nem tudok orvoshoz menni)
A barátnőmnél vagyok, az ügyeletes orvos kb 2 kilóméter sétára van a házuktól.
2 napja fájt a torkom, most elkezdtem köhögni és ilyen sárgás nyákot köhögök fel.
A mellkasom is fáj, de szerintem csak az izmok a sok köhögés miatt, amúgy nem tűnik súlyosnak.
Most sajnos mondom, nem tudok orvoshoz menni mert a 2 km séta lehet kikészítene és kocsival se tudnak elvinni. Úgy tudom a tüdőgyulladás veszélyes, de jó eséllyel csak felső légúti ugye?
Infra lámpa alatt fekszem és jó sok teát iszom, remélem elég lesz.
A levegővétel nem fáj, csak a fejem enyhén és szédelgek. Már a torkom sem kapar csak jön fel ez a sárgás váladék.
Tegnap a torkom fájt nagyon de váladék nem ürült, tegnap előtt meg csak a torkom fájt de egyáltalán nem köhögtem.
Mára a torokfájás elmúlt és átment az egész hurutos köhögésbe.
Ez nálam is mindig így folyik le: Először torok kaparás, majd fáj a köhögés mellkasnál, aztán ha már elkezd felszakadozni nem fáj csak köpködök mit a kocsis.
Ez nem tüdőgyuszi, felső légúti megbetegedés. Ha nem tudsz orvoshoz menni, vesd be a régi jó házi praktikákat. Egyél mézet, főzz teát hagymalevélből, ez nyákoldó hatású. Egyél hagymát, légút tisztító hatású. A barátnőd kivételesen biztos elnézi :-)
Köszi!
Remélem tényleg nem valami veszélyes tüdőgyulladás, nincs kedvem éjjel megfulladni. Bár nem fáj amikor levegőt veszek egyáltalán, csak érzem, hogy kicsit be van duzzadva a tüdőm talán + légszomj.
Felsőlégúti hurutnak tűnik, nálam is mindig előszőr torokfájás, sokszor náthával, majd köhögés. Infralámpát nem sokáig használd, max 10 perc naponta.
Egyél sok hagmyát. fokhagymát, igyál mézes teát, Elixirum thymi kanalas jó a hurutos köhögésre és arra, hogy könnyebben felköhögj, hamarabb feljöjjön a sok váladék. Betegségfejfájásra nálam bevált a Rubophen tabletta.
Persze ha nem javulsz 1 hét alatt, vagy rosszabbodik, akkor majd nem ártana orvoshoz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!