Szerintetek ez mennyire normális? Úgy érzem ezt kezeltetni kellene. Bocsi a hosszú szövegért.
Úgy érzem mintha kicsit depressziòs lennék.
Azért gondolom ìgy,mert: Eléggé önbizalom hiányos lány vagyok,iskolában sokat bántottak,megaláztak,ami egy életre megmarad. A kapcsolataim nem voltak túl hosszùak,mert vagy megcsaltak vagy egyik napròl a màsikra összejött a "barátnőmmel". Nehezen tudok megnyìlni.Most van egy kapcsolatom,ami 2 éve tart. Kisebb-nagyobb hullàmvölggyel. A szüleimmel valamikor jòl kijövök,valamikor kevésbé. Van egy eléggé súlyos gerincferdülésem,orvosi műhiba miatt,ez nèha elkeserìt,a későbbiekben ajànlott a műtét. Sajnos nem vagyok olyan,aki nyìltan felmeri vállalni a véleményét,konfliktuskerülő vagyok. Mivel ahogy emlitettem nem szoktam elmondani mit érzek,ha valaki megbànt inkább csak hallgatok. Sok ilyen összegyűlik bennem és a végén elkezdek sìrni. Nagyon sokszor van rossz kedvem,ritkàn nevetek. Hiàba alszom akàr 9 òràt is ùgy érzem összeesek. Nincs kedvem kimozdulni sem,alig vàrom hogy végre este legyen. Irigylem azokat,akik nevetnek. Csak egy példa: mùltkor azért vàgtam falhoz a telefonom, mert meghallottam hogy jòkedvű. Ha màr nem ùgy szòlnak hozzàm elkezdem ütni a bokszsàkot. Valami ellenàllhatlan vàgyat érzek hogy valamit széttörjek,üssek. Iskolapszichològusnál jàrtam,nem sokat 3-4 alkalmat. Volt egy cél hogy mehessek egyetemre,de rossz eredmény végett nem vettek fel. A bàcsikàm 8 hònapja strokeot kapott,műtét után,de nem adta fel,felépült,már bottal ment. Úgy volt hogy màsnap hazamehet,egy òràval utàna elkapta a remegést,vizsgáljàk az okàt,ugyanùgy van mint az előtt. Nem tudok az érzéseimen uralkodni. Jàrtam pszichològushoz,futottam. Ez az àllandò rossz kedv és idegskedés aggaszt és egy jò ideje tartòs. Néha csak úgy a semmiből jön elő ez az idegroham,általàban eltart 1-2 òràig,utána sìrògörcs. Sokszor kitépem a hajam,ütöm néha az arcom,toporzékolok és üvöltözni is szoktam. Öngyilkossàgon nem gondolkozom,csak mikor rossz tàrsaságba keveredtem,de azt abbahagytam.
Valakinek hasonlò élmény? Feszülséglevezető mòdszerek amik bevàllnak? Előre is köszi a vàlaszt!
20 éves làny
személyiségzavar lehet a háttérben (valószínűleg borderline), amit mutat a szélsőséges viselkedés és az emberekhez való viszonyulás furcsasága, illetve az érzelmek feldolgozásának nehézségei.
ilyen esetben leginkább a pszichoterápia segíthet, ami sajnos évekig eltarthat. ha a választott szakember nem nyeri el a bizalmadat, akkor persze felesleges folytatni.
remélem, találsz egy rendkívül hozzáértő pszichiátert vagy pszichológust, aki segíthet. mivel a pszichiáter gyógyszert is fel tud írni (pl. esetleg szorongásos tünetekre), javaslom, hogy inkább hozzá menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!