Reflux esetén mennyire tilos az alkohol?
Nem az alkohol csinál gyomorsavat, hanem az italokhoz (élelmiszerekhez adagolt mesterséges citromsav az E330.
Egyébbként a reflux (nyelőcsőbe visszajutó gyomortartalom) az önmagában nem betegség. Hanem a szervezet egyik öntakarító mechanizmusa. A nyelőcsőben rekedt ételmaradványokat igyekszik a szervezet leöblíteni kipucolni. Ha nagyon makacs a szennyeződés, ezt éjszaka ébredés elött többször megismétli. Normális állapotban ezt nem tudjuk megfigyelni, mert alszunk, és visszanyeljük. De ha sűrűbben előfordul idővel felcsipi a nyelőcső belső hártyáját, ami később kellemetlen tuneteket produkál. Majd elernyed a gyomorszáj izomzata, és napközben is fel feltör a nyomortartalom. Azért nem tisztelem a tudományos álláspontokat, mert a gyomorsav csökkentésével nem szünik meg a fö ok, a nyelőcsőben megtapadt kosz. Ezt csak több héten át tartó folyadékkal lehet kipucolni, ami oldja a nyelőcsőben megtapadt ragacsot. Én saját főzésű pálinkával tudtam kitisztítani a 40 éves lerakódást. Amit az étolaj, és a benne lévő gumipor okozott. Na meg ahogy a fogaim fogytak nem tudtam pépszerűvé darálni a táplálékot, ennek kisebb nagyobb darabjai megragadtak az étolajos mocsokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!