Iszonyúan savasodok, mit tegyek?
Pár napja már nagyon rosszul érzem magam miatta, reggelre a nyelőcsövem marja a sav, egész nap érzem :S
Nem szoktam aktívan mozogni, és szeretem a fűszereket is, de ez eddig is gy volt, és csak ritkán volt ilyen jellegű problémám...
Már a savlekötő se használ, igaz csak egyet veszek be belőle....
Úgy látszik, eddig bírta a szervezeted a sok savas kaját. Gyulladt a gyomrod (fekélygyanús), ill. nagy a valószínűsége, hogy nyelőcső-gyulladásod is van. Én 20 éve vagyok ezekkel a betegségekkel, szerencsére viszonylag tünetmentesen.
Elsősorban szokjál le a sok savasító kajáról, innivalóról, édességről, fűszerekről, csípős ételekről.
Reggel felkeléskor egyél egy kevés élesztőt és igyál rá egy bögre langyos kamillateát. Ezt kúraszerűen kell csinálni, 2-3 hét után érzed a javulást.
Mindenképpen reggelizzél, ha lehet, ne kávézzál és ne igyál fekete teát. Nagyon jó pl. a háztartási keksz egy kis tejjel, v. sima pirítós minden nélkül.
Gyümölcsök közül is inkább banánt egyél, ami nem csinál sok savat. Jó a rizs, főtt krumpli, kefír, sajt.
Mozogj sokat, ha túlsúlyos vagy, próbálj lefogyni.
Evés után fél órával vegyél be egy savlekötőt. Nekem a Rennie túl gyenge, én Nilacidot szedek, már kiskoromban is ezt javasolta az orvos. Ha nagyon "égek" belül, akkor 2-3 szemet egyszerre.
Alkoholt ne igyál!
"Még lábvizbe is lehet használni, ugy is kiszedi belőleg a felesleges savat."
Ez gyomorsav túltengés éa sav visszafolyása!Amit refluxnak neveznek!Hogy kerül sósav a lábadba?Gasztroenterológushoz kell menni aki ad sav szabályzó gyógyszert!Nem lekötni kell a savat hanem a képződését kell visszafogni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!