Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A zöld tea okozhat álmatlanságot?

A zöld tea okozhat álmatlanságot?

Figyelt kérdés

Napi kb 3-4 litert iszom, kb 1.5 litert főzök 2 filterből.

Máskor is kínzott már álmatlanság, de most megint előjött, és rettenetes! VAn, hogy még hajnali 6-kor is ébren vagyok, aztán 2-3 óra alvás, és annyi. Jövő héten kezdődik az egyetem, és akkor bajban leszek.

Szóval álljak le a teával, vagy ez lehet a "szokásos" alvásproblémám?

2008. szept. 5. 00:01
 1/5 anonim ***** válasza:
22%
Én úgy tudom, hogy a zöld tea épp álmatlanság ellen jó :-) Bár lehet, hogy te túl sokat iszol egy nap... lehet, hogy csak alvás előtt kellene.
2008. szept. 5. 00:07
 2/5 anonim válasza:
50%

Okozhat.

Hogy átfogóbb leírást is adjak, nézd meg ezt:

[link]

A lényege az, idézem:

"Szokás teát nap közben is inni, különösen reggel, az élénkítő hatása miatt: teofilint és (néha tein-ként hívott) koffeint tartalmaz."

E miatt nem tudsz aludni. Személy szerint akkor teázok este, ha éjszaka is tanulok vizsgára. Tényleg hatásos, bár nem tart addig mint egy káve. (de a kávét utálom)

Bár finom a tea, de sokan nem tudják ezt a hatását.

2008. szept. 5. 02:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
a zöld tea speciálisan élénkítő, ráadásul tovább tart a hatása,mint a kávénak,mert lassabban szívódnak fel az összetevői. szerintem szép lassan kezdj el leszokni róla és tervezz be 1-2 sulimentes napot,amikor majd kialszod a hatását :).
2008. szept. 5. 07:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne idd egész nap a zöld teát,max.reggel!

Nagyon élinkít,engem jobban,mint a kávé.Kávé után tudok aludni,és mikor felkelek,akkor pörget kicsit,de zöld teától (1 csésze) nem birok aludni,és tovább pörget...szóval ez a baj.

Egyébként egészséges,szóval nem kellene örökre száműznöd az életedből!

2008. szept. 6. 09:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Én sokáig ittam zöld teát. Az rendben, hogy élénkebb lesz tőle az ember, de reggel 6-ig??

Nem lehet, hogy van valami problémád, ami nem hagy nyugodni?

Ind.

2008. szept. 6. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!