Milyen módszert próbáljak ki a migrénem enyhítésére?
Próbálj meditálni. Elfekszel, lehetőleg nem görnyedve, hanem lazán tartva kezeket a test mellett, nem mereven, hanyatt, sötétíts azért be.Zajokat amit lehet zárd ki, kapcsolj le-ki mindent amit lehet. Szem becsuk.És figyeld magad belülről, úgy értem, figyeld a légzésedet, gondolataidat, mik jutnak eszedbe, hol fáj, hogyan fáj,hol lüktet, milyen színt tudsz elképzelni ehhez az érzéshez, milyen alakot, mekkora alakot.Aztán amikor elképzeled ezt a fájdalmat, úgymond láthatóvá teszed, akkor próbáld a gondolataidat arra összpontosítani, hogy eltünteteted a fájdalmat.Pl kiradírozod, a szélén kezdve, egyre nagyobb eltűnt, egyre kisebb marad, közben lélegezz nyugodtan és lassan.Vagy ha színt képzelsz mellé, képzelj el egy másik színt ami ezt közömbösíti, megváltozik mondjuk a pirosról zöldre, és a zöld már nem fáj.És pozitívan gondold ezeket. Mondjuk a még mindig fáj kicsit_helyette arra gondolj hogy nemsokára elmúlik.Ne nevezd magadban fájdalomnak, mert akkor megint arra fogsz figyelni.
Aztán amikor úgy érzed enyhült,kiradíroztad, átfestetted...stb akkor képzeld magad vmi tök szép kellemes helyre, ahol nyugalom van, ahol pihensz, madarak csicseregnek, vagy a tenger zúg, lengedez a szél, nap süti a testedet.
Ha álmosnak érzed magad, nem is kell magad kihozni ebből a meditációból, de ha nem akarsz aludni, akkor meg mondd magadban hogy akkor most nemsokára kinyitom a szemem,de előtte szép lassan búcsút intesz mindennek amit elképzeltél, és mondjuk 5-től vagy 3-tól visszaszámolsz, hogy 3-ra egy után kinyitom a szemem.....
Próbáld ki, nem vesztesz semmit, ha mást nem legalább az idő eltelik, és mire kinyitod a szemed, tényleg elmúlik!!!!!JOBBULÁST!!!
nekem olyan szokott lenni, hogy noha látok, de iszonyatosan görcsöl a szemem is és zavar minden fény. mondjuk én rövidlátó vagyok - 10 dioptria és ez még ráerősít a migrénemre :S
meg ha megmozdulok nyilall az egész. de persze minden alkalommal csak a fejem bal fele. a jobb sosem.
köszönöm a tippet, ha jön a fejfájás, megpróbálkozom vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!