Megrázott az áram és fáj a kezem! Nagy a baj?
Egyébként a legemlékezetesebb esetem 32V-al történt. Ugyanis nem a feszültség, hanem az áramerősség nagysága az, ami igazán számít. Még a Kádár korszakban történt, hogy a cégnél szemet vetettem egy évek óta használaton kívüli végálláskapcsolóra. Kb 4 méter magasan volt, én pedig - ügyeletes lévén - egyedül tartózkodtam az üzemben. A TMK műhelybe nem tudtam bejutni, egy bicskával felszerelkezve kezdtem neki a projektnek. Azt még el kell mondanom, hogy papucsban, fém létrán állva. :-)) A tököm gondolta, hogy az a viharvert, lógó vezetékű tartály még áram alatt van.
Bazki, végigfutott az feszkó az egész testemen, és akkorát rántott a lábamon, hogy kirúgtam magam alól a létrát. Képzelheted, akkorát estem, mint egy ólajtó. :-))
Utolsó: Ez a történet tök jó volt!
Amúgy most már semmi bajom, egy hülye hipochonder vagyok. Nem is lett vérrögöm, hála istennek, de el se mentem az orvoshoz. Köszi azért a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!