Mi okozhatta ezt a gondot?
Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok, tegnap először elmentem életemben véradásra. Elhatároztam hogy menni fog, bár volt bennem egy pici izgalom. Mindent rendben találtak, így mehettem vért adni, a nővér nagyon finoman szúrt. Majd miután bevezette a tűt, elkezdtem furcsát érezni, olyat, amire az volt a segítség hogy gyorsan hoztak vizes ruhát, az ágyat úgy állították hogy a lábam legyen fent, meg mondták, hogyan vegyem a levegőt, közben etettek, itattak, aztán mikor jobban lettem visszaállították az ágyat és akkor megint kezdődött, utána mértek vérnyomást, de az orvos nem mondta el hogy mennyi, adott valamilyen cseppeket, amit vízben meg kellett inni, utána nem sokkal még egy kis folyadéktól jobban lettem és mehettem. Mi váltotta ezt ki, mikor én elhatároztam hogy adni szeretnék vért, azt mondták, inkább ne jelentkezzek. Néha kevés az elhatározás ezekszerint. De mi okozhatta ezt, és mi váltja ki az ilyent? Túlzottan már nem foglalkoztat a dolog, de szeretném, ha valaki meg tudná mondani, hogy mi ez, mert akkor tudni fogom, mire figyljek. Köszi mindenkinek!2010. febr. 27. 17:31
1/2 anonim válasza:
Szerintem túl ízgatott voltál, és magas lett a vérnyomásod, lejjebb mehetett a vércukorszint is. Mikor én voltam vért adni egy másik csaj is hasonlóan járt. Kekszet etettek vele.
2/2 anonim válasza:
Ezt az váltja ki, hogy nem jut elég vér az agyadba, és elkezdesz szédülni. Azért emelik fel a lábadat, hogy több vér jüsson a fejedbe, ezéltal elmúlik az ájulásveszély. Vizet pedig azért adnak mert, így gyorsabban megindul a szervezetben annak a vérnek a pótlása amit levettek.
Az ilyen rosszullétek elkerülésére minnél több folyadékot kell inni véradás előtt (nem alkoholt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!