Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért van az, hogy reggelente...

Miért van az, hogy reggelente egyszerre érzek farkaséhséget és hányingert?

Figyelt kérdés

Általában a gyomrom szokott felkelteni. Iszonyúan erős, mardosó éhséget érzek. Ha figyelmen kívül hagyom, kb. 30 óra alatt megszűnik és utána egész nap nincs étvágyam. Ha viszont felkelek enni a következő történik:

Egyszerűen nem tudom élvezni az ételt, mert olyan, mintha csak azért ennék, hogy betömjem azt a tátongó lyukat, ami a gyomrom. Minden falatnál érzem azt a mardosó éhséget. Gyorsan kell rágnom és nyelnem, hogy enyhítse, de olyan, mintha bármennyit ennék, semmi nem lenne elég, hogy kielégítsem. Aztán egy ponton túl jelentkezik a hányinger. Érzem a mardosó éhséget, de egyszerre hányingerem is támad, és olyan érzés, mintha azonnal abba kéne hagynom a nyelést, mert félek, hogy elkezdek öklendezni. Most is ez történt, pedig nem ettem sokat (egy tál müzli meg két virsli). Egyszerűen a összeszűkült a nyelőcsövem és elkezdtem érezni a hányás előtti tüneteket. És, bár érzem, hogy éhes vagyok még, nem merek többet enni, mert félek, hogy a WC-n kötnék ki. Alig bírtam lenyugtatni magam. Miért van ez?

2015. máj. 16. 08:05
 1/1 anonim válasza:
Lehet, hogy nem ártana elmenni egy kivizsgálásra, mert a gyomorfekély is okozhat hasonló tüneteket (elvileg!). Talán meg kellene próbálni lassabban enni, még ha mardos is az éhség, mert ha az ember túl gyorsan eszik, akkor észre sem veszi, és annyira teletömi magát, hogy utána rosszul lesz, de még mindig éhesnek érzi magát. Nem árthat B vitamint szedni és probiotikumot sem. Reggelente hasonló tünetek olykor nálam is előfordulnak, éhes vagyok, ha eszem hányingerem lesz, de mihelyt lassítok az evéssel, iszok egy pohár vizet és nem tresszelem magam a hányinger miatt, aránylag gyorsan elmúlik. Mindenképp javasolnék egy látogatást az orvosnál.
2015. máj. 16. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!