Gyomor tájéki nyomó érzés mire gondoltok?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy régebb óta előfordult hogy égett a gyomrom, illetve savasat büfögtem.
Kb 1 hete elmentem orvoshoz, mert kijött már egy olyan is, hogy puffadt vagyok, hányingerem volt, öklendeztem és hánytam is.Se székletem nem véres, se nem hánytam véreset sem.Kaptam Rabiprex-et, ebből beszedtem 9 szemet, de a gyomor tájéki nyomó érzés, puffadtság még mindig megvan, illetve öklendezek is néha.Azt mondta a doki, hogy próbáljuk meg a savlekötőt, ő nem gondolná hogy szükségem lenne tükrözésre, én nem vagyok ellene, első az egészségem persze.Ti mit javasolnátok? Fáj is a gyomrom napközbe.
hány éves vagy?
ha hányással is jár, és ha 1 hónap alatt nem hat a protonpumpagátló, akkor elvileg kellene eszközös diagnosztika. alap persze a tükrözés, de van még nyeletéses röntgen, illetve a nyelőcsőben nyomás- és pH-mérés. persze akkor is ledugnak valamit, az sem kellemes.
a tükrözés tényleg fontos lenne, hogy kiderüljön, csak reflux van-e, vagy esetleg okoz-e a reflux nyálkahártya gyulladást, vagy bármilyen elváltozást.
ha sokáig semmilyen gyógyszeres kezelésre nem múlnak a tünetek (ha még adnak hozzá mást is és úgy sem), akkor lehet hogy elkerülhetetlen a műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!