Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha a legtöbb antibiotikumot...

Ha a legtöbb antibiotikumot nem bírja a szervezetem akkor mi a teendő erős felfázás esetén?

Figyelt kérdés
7 évig egyáltalán nem szedtem semmilyen antibiotikumot. Aztán 2 éve egy súlyosabb nyirokcsomó gyulladásra azt írták fel azonban nagyon rosszul lettem tőle. Több félét is felírtak, de egyiket se bírtam, erős hasmenés, rosszullét, fokozott gyengeség(már az ágyból sem tudtam felkelni). Az akkor magától elmúlt, most viszont kisebb vesemedence gyulladásra írt fel az urológios antibiotikumot, már a 2. félével próbálkozom de sajnos ezt is abba kellett hagynom. Gyakorlatilag az ilyen torokgyullyasdás-húgyútifertőzésekre való antibiotikumokat abszolút nem tudom beszedni. Ilyenkor mi a teendő ha a gyógyszert nem bírja a szervezetem?!
2015. ápr. 4. 15:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Injekcióba kell kérni.
2015. ápr. 4. 15:15
 2/9 anonim ***** válasza:

10 000 NE d3 vitamin

10 g c-vitamin (egész nap elosztva)

Pihenés.

2015. ápr. 4. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Szoktál te olyankor valamilyen probiotikumot is szedni? Mert ha nem, akkor kéne! Az antibiotikumok nem csak a "rossz" baktériumokat irtják, hanem a jókat is, vagyis azokat is, amik a bélflóra természetes egyensúlyát fenntartják. Ha ez az egyensúly nincs meg, mert a jótékony baktériumok száma kevés, akkor szokott jelentkezni hányinger, hányás, hasmenés, puffadás, étvágytalanság. De ha probitikummal pótolva van a jótékony baktériumok száma, akkor nem okoz ilyen tüneteket. De persze lehet olyan, hogy valaki valamilyen hatóanyagra érzékeny, ilyenkor valóban adnak másmilyent. Vagy vénásan adagolják az antibiotikumot.

Viszont amit meg az egyik válaszoló a sok vitaminnal meg pihenéssel írt, az meg egy jó nagy hülyeség! Kell a vitamin is valóban, de a vitamin a baktériumokat nem fogja kiirtani, ha megvan már a fertőzés, viszont ha egy bakteriális fertőzés nincs kikezelve, abból igen komoly szövődmények, komoly gyulladások lehetnek. Lásd az egyik válaszolót, ha neki lenne egy komoly bakteriális légúti fertőzése és ahelyett, hogy antibiotikumot szedne, csak vitamint szedne és otthon henteregne és a baktériumok szépen a tüdején lerakódnának és jól elszaporodnának, lenne egy jó kis tüdőgyulladása!:)

2015. ápr. 4. 15:28
 4/9 anonim ***** válasza:

Az antibiotikum szép lassan kinyír, legyengíti az embereket. Nem lehet egy ócska probiotikummal ellensúlyozni az antibiotikumok kárát.

A normális vitamin ellátottság pusztán annyit tesz, hogy a szervezetünk ellenálló marad és leküzdi a fertőzéseket. Az antibiotikumok csak megbetegítenek (tovább gyengítik a szervezetünket).

2015. ápr. 4. 15:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Az antibiotikum nem valami méreg, nagyon is hasznos, csak nem úgy kell szedni, mint a cukorkát, csak is indokolt esetben kell szedni, viszont akkor nincs az vitamin kúra, amivel azt ki lehet kezelni, mondhatsz te bármit!
2015. ápr. 4. 15:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát persze. Maga a csodaszer.. ami megöli az egészséghez nélkülözhetetlen baktériumokat, az miért ne lenne méreg? :D

A testünk normális működését kell vitamin ellátottsággal biztosítani, ha ez nincs meg, az a betegség.

Ha valakik a baktériumokat akarják kinyírni, az meg az abnormális kórokozóelmélet amit a betegségipar használ :)

2015. ápr. 4. 16:25
 7/9 anonim ***** válasza:

Amiről te beszélsz, azt úgy hívják, hogy megelőzés! Amivel nincs semmi gond, nagyon is egyet értek vele, hogy ha valaki meg akarja előzni a betegségeket, akkor szedjen vitamint! De nincs az az ember, aki a sok vitamin ellenére is valamikor ne kapna el pl. egy bakteriális fertőzést. És ha ez megtörténik, akkor már nincs mese, szükséges az antibiotikum, mert a vitaminok magukban ehhez már kevesek. Különben jönnek az igen súlyos szövődmények, amihez képest némi bélflóra gyengülés piti dolog!

És a probiotikumokkal pedig tökéletesen lehet bevinni jótékony baktériumokat is, amitől meg újra helyreáll a bélflóra egyensúlya, szóval nincs miről beszélni!:)

2015. ápr. 4. 16:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Probiotikumokkal nem lehet helyreállítani egy károsodott bélflórát. Jó üzlet a probiotikumok árusítása, jó marketingjük van, de kevesek.

Egy kis bakteriális fertőzés miatt még nem kell legyalulni az egész szervezetünket.. nagyon, nagyon indokolt és megfontolt esetben igen.

A legtöbb ember, orvos nem képes megállapítani mi az indokolt eset. Óvatosnak és megfontoltnak kell lenni.

2015. ápr. 4. 17:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Próbálkoztam még pár napig az antibiotikummal annak ellenére, hogy elég rosszul voltam tőle és probiotikumot is ittam mellé.. De igazából egyrészt semmit nem ért, másrészt pedig azóta is olyan gyenge vagyok, hogy alig állok a lábamon. Teljesen tönkrevágta az immurendszeremet. Most már értem miért nem voltam hajlandó 7évig szedni abszolút. Most házigyógymódokkal próbálkozom, hátha azok hatásosabbak lesznek, de az a megérzésem, hogy vesekő van a dologban nem pedig felfázás. Hullámokban jövő, erős görcsös, szúró fájdalom szokott lenni a bal oldalamba, alhasamba pláne mozgásra. Se lázam, se hányingerem nincs és nem is volt. Voltam vérkép vizsgálaton ami szintén nem mutatott ki gyulladást, így kizárásos alapon vesekőre gondolok. Véleményem szerint egy erős felfázás, vagy vesemedence gyulladás súlyosabb tünetekkel is jár.. Így azt gondolom nem indokolt mindenáron antibiotikummal mérgeznem magam. Ami inkább pánikot kelt bennem az az, hogy már 2 hete megy ez a dolog, bár sok helyen olvastam, hogy hónapikog is el lehet kínlódni egy vesekővel. Szóval egyenlőre marad a napi 3-4 liter folyadék, mozgás, nospa ha fáj, kamilla tea és mezei zsurló ülőfürdő. Ezeket olvastam a leghatásosabbnak.Remélem használnak is...
2015. ápr. 5. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!