Utalhatnak epeproblémára az alábbiak? Ha igen, mi segít?
Figyelt kérdés
Kellemetlen szagú széklet és szellentés, utóbbi szinte állandó jelleggel, béha büfögés, mostanában állandó enyhe fájdalom a hasüregben, nemrégiben egyszer előfordult erős görcsös-szúrós fájdalom is (főleg a jobb oldalon, gyomor és belek környékén). Lehetnek ezek epeproblémára utaló jelek?
Voltam orvosnál, de csak 2 hónap múlva mehetek hasi ultrahangra, addig mindenképpen szeretnék egészségesebben élni, táplálkozni.. Milyen diétásabb étrendet érdemes ilyenkor betartani? Vannak gyógyhatású teák amik segíthetnek? Esetleg más, egyéb tanács?
Nem. Nekem nemreg vettek ki az epemet. Elotte szinte allando puffadas volt ram jellemzo es nem igazan tudtam bufogni. (Kivetel persze a szensavas uditok) ha pedig fajt akkor az a hatam kozepebe sugarzott ki mindket oldalra, a legsulyosabb rohamomnal a bal valamig felfutott a fajdalom szinte lezsibbadt tole a karom is. Ha az epe faj az sose elol teszi a beleknel, hanem mindig hatul nagyabol a bordak ahol elkezdodnek felfele.
2015. márc. 6. 20:15
2/3 anonim válasza:
Elso vagyok, lemaradt: azert nem art ha kerulod a zsiros eteleket, a kaposztafeleket es a tojast. Minel light-osabban erdemes enni.
A neten sok epes dieta van fenn, nyugodtan keress ra.
Ami viszont nagyon fontos, ha lehet a majtisztito teat keruld el, mert ha megis az epeddel van a baj es sulyosabb a dolog mint egy kis homok, akkor lehet koves es azt a tea elinditja, az pedig eletveszelyes es azonnali beavatkozasra lesz szukseged. Addig ne idd, amig nem vagy biztos a diagnozisban!
2015. márc. 6. 20:19
3/3 anonim válasza:
Nem tűnik epeproblémának. A széklet szaga ritkán kellemes. Sok állati fehérje fogyasztásakor a nitrogén tartalmú, káposztafélék fogyasztásakor a kéntartalmú bomlástermékek (indolvázas vegyületek ill. merkaptánok) keletkeznek. A fokozott gázképződés részben evési szokásokra vezethető vissza (sok levegő nyelése), részben a táplálék anyagi minőségére (pl. erjedéses folyamatok) ill. a bélbaktériumok számára kellően nagy tapadási felületet jelentő növényi rostok jelenléte. A fokozott erjedéses/rothadásos gázképződés a vastagbél felszálló és haránt ágában jelentkezik, ez okozhat ezeken a területeken szúró fájdalmat. Az étrend normalizálása fontos, erre vonatkozóan az interneten sok ajánlás található. A böfögés is a sok levegő nyelésére utalhat, a falatot alaposan kell megrágni, nagyobb darabok ne maradjanak benne. Nem szabad farkaséhesen falni sem. Ajánlatos az ízesítés nélküli fekete tea, diólevés tea fogyasztása, mert a bennük található csersav kordában tartja a bélbaktériumokat és nyugtatja a vastagbél falát is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!