37.5 fokos hőmérséklet az hőemelkedés?
Ha hőemelkedés ,akkor hogyan vigyem le a lázamat?
Nem szeretnék hiányozni a suliból:S sok lenne a potólni való.
Az első válaszoló igen érdekesen válaszolt: "ne húzd le gyógyszerrel, csak vegyél be neocitránt meg kalmopyrint." Mért, a Kalmopyrin nem gyógyszer? A Neocitrán meg tea? Nem, mindkettő gyógyszer és mindkettő lázcsillapító. Ami nem azt jelenti, hogy ne lehetne bevenni, de nem egyszerre a kettőt, ugyanis külön-külön is megvan az azonos hatásuk. (Acetilszalicilsav illetve paracetamol.)Vagy-vagy, illetve közérzetedtől, egyéb tünetektől, immunrendszeredtől függően akár semmit. A megemelkedett hőmérséklet a szervezet kórokozó ellenes védekező mechanizmusa, egy bizonyos pontig rá lehet hagyatkozni.De nem a szüleidet kellene ilyesmiről megkérdezni?
3.
Én azt mondtam, hogy ne húzzon le ekkora hőmérségletet. Nem azt, hogy ne vegyen be gyógyszert. Sem a neocitran sem a kalmopirin nem lázcsillapító.
Az első voltam.
Jajaja, persze én is leírhattam volna a gyógyszerek összetételét, de nem akartam annyira szaporítani a szót. A végére csak sikerült!
Még mindig az első voltam.
Hogyne lenne már lázcsillapító, te teljesen hülye vagy!
"Milyen betegségek esetén használható és hogyan fejti ki hatását a Kalmopyrin tabletta?
Fájdalom és láz csillapítására, valamint reumás megbetegedések kezelésére szolgáló gyógyszer."
illetve:
"1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEO CITRAN POR FELNŐTTEKNEK ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Neo Citran por a megfázás következtében kialakuló torokfájás, láz, nátha, fejfájás és végtag-, ill. izomfájdalom kezelésére szolgáló gyógyszer.
Máskor olvasd el a betegtájékoztatót vagy kérdezd meg orvosodat-gyógyszerészedet!
Nem kell bevenni semmit sem!Meleg fürdő,langyos tea,ágy nyugalom.
A fiamnak is csak 38 fölött szoktam lázcsillapítót adni,akkor sem azért hogy lemenjen,hanem szintentartás végett.Tartósan magas lázat szoktak csak csillapítani.
Az átlag testhőmérséklet 36,6°C
37-38°C hőemelkedés
38-39°C láz
39-40°C magas láz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!