Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha még most veszek be szódabik...

Ha még most veszek be szódabikarbónát akkor megelőzhetem?

Figyelt kérdés
Tegnap este arra ébredtem h nagyon hányingerem van és félek hogy ma is így lesz, érzek a gyomromnál egy kis feszülést is. Ha még a hányinger előtt, tehát most, eszek kis kanálnyi szódabikarbónát, akkor megelőzhetem a hányingert? Nem merek lefeküdni sem, mert félek arra ébredek megint éjjel, hogy rohannom kell mert mindjárt hányok. Magne B6-ot mondott az orvos, de nincs itthon,gyógyszertárak meg bezártak mire a dokinál végeztem.

2014. nov. 12. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
foggalmunk nincs mitõl van hányingered, mi alapján mondjuk meg neked, mi jó a hányingeredre és mi nem?
2014. nov. 12. 21:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem gyomorrontásom van, egyszerűen csak erre ébredtem éjszaka tegnap. Doki azt mondja sokan keresik fel mostanában hányással és/vagy hasmenéssel, nekem csak hányinger volt. Annyit mondott h Magne B6, de írtam h ma már nem tudtam venni.
2014. nov. 12. 21:06
 3/7 anonim ***** válasza:
A szóda-bikarbóna a gyomorsavat semlegesíti, tehát hányingerre annyira nem jó, mert nem a savad miatt hánysz. Én nem ennék, mert még jobban puffaszt. Csak igyál nagyon sokat! Jobbulást kívánok! :)
2014. nov. 12. 21:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azt is hallottam már illetve olvastam, hogy nem jó sokat inni, mert az is a hányást segítheti elő. (Hanem inkább hányás után fontos sokat inni, előtte inkább ne vagy keveset)
2014. nov. 12. 21:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Így van, de ha nem múlik el, akkor irány az ügyelet, nehogy kiszáradásos probléma legyen! Inkább fektessenek be egy éjszakára a kórházba, de nehogy kiszáradj!
2014. nov. 12. 21:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Szóval ha éppen kicsit jobban érzed magadat, csak egy kortyot igyál, utána pihenj. A szóda-bikarbóna a gyomorsav csökkentésére, semlegesítésére szolgál, de mivel a hányástól neked alig van most gyomorsavad, ezért felesleges. :) Minden jót és jobbulást!
2014. nov. 12. 21:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2014. nov. 12. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!