Hirtelen tompán belehasító fejfájás, hirtelen és erős hányingerrel (de nem kellett), betompulás, szédülés, és úgyérzem hogy vmi fokozódik bennem, én meg egyre jobban nem érzem magam, és mindjárt elájulok. Ez mi lehetett?
Menj el RÖGTÖN sürgősségire, de még most,hogy itt olvasod a válaszomat!!!!! Nem akarlak megijjeszteni, de ezek elég komolyan vehető tünetek, amiket itt leírtál! Ha élni akarsz, akkor elmész!
A sürgősségin nem fognak téged hazaküldeni rendes megvizsgálás nélkül, mint mondjuk egy ügyeleten. Vérvizsgálat és vérnyomás megfigyelés biztos, hogy az alap kivizsgálásaid közé tartozik.
Hogy megelőzd az újabb ilyen hipertónia (magas vérnyomás) kialakulását, és ne kapj hipertóniás krízist, mint ahogy a strokosok szoktak, menj el!!!
Nekem családtagom bénult le az ágykárosodás miatt, amikor is nagyon magas volt a vérnyomása és érelzáródása volt és nem kapott elegendő oxigént az agya.
De én inkább lehetségesnek tartom azt, hogy neked nagyon ingadozó vérnyomásod van. Ennek utána kell járni, mi az oka (lehet szív-és érprobléma is egyaránt.
Bár mondom, az arc zsibbadás egyértelműen a stroke jele...
"totál letompulva elázva zsibbadva szédülve ott ültem,"
Ha én lettem volna a te helyedben és ilyen tudatomnál vagyok, mint most te, akkor azonnal mentem volna sürgősségire, mert ez bizony nem tréfa.
A fulladás, nehézlégzés,izzadás, hideg kéz érzés tüdőembóliára utal egyébként... Nekem volt ilyenem,mármint tüdőembóliám. csak azért mondom. Ilyenkor ne terheld magad fizikálisan!
Komolyan nem tartom kizártnak, hogy egy vérrög itt-ott okoz neked némi gondot miközben vándorol.
Én mint laikus, de sajnos magam révén és családtagjaim révén nagyon jártas ember ebben az esetben ezekre tudok gondolni.
De remélem, hogy inkább"csak" ingadozó vérnyomásod van és azt könnyebb kezelni, mint egy stroke-ot, vagy egy halált...mert azt ugye nem tudjuk kezelni,mármint a halált...mert pl ha tüdőben okoz elzáródást a rög, egy komolyabb tüdő területen az azonnali halál is beállhat!
Itt van pár hasznos oldal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!