Elfogyott a kávém, mit csináljak?
Tegnap még azt hittem, hogy lesz elég mára, ezért nem vettem.
Ma reggel viszont kiderült, hogy elfogyott, de majd csak holnap tudok bemenni a városba venni.
Azt tudni kell, hogy komoly kávéfüggő vagyok, egész nap rosszul voltam, és hidegrázásom van, remegek, fáj a fejem.
Tudtok valami módszert amitől jobban leszek?
Egyetlen bolt sincs a közelben?
Vagy szomszéd, barát aki kisegítene?
Esetleg egy kávézó?
Nem messze vagyunk a várostól, ezért csak egy kisbolt van itt, de nem lehet kapni kávét.
Köszi, kólát már ittam, mintha enyhülnének a tünetek.
Ha ennyire durván függő vagy, akkor egy kis elvonás kellene, majd mérsékeltebb fogyasztás. Vagy simán visszavenni napi pár adagra a kávéfogyasztást. (a teljes megvonás olyan 1-3 nnapig, vagy egy hétig elég kellemetlen)
A koffein pótlás a fontos neked most akkor. Gondolom ma már megoldódott a probléma, de hasonló esetben ami kiválthatja a kávét és a bennelevő koffeint:
- kóla: olyan 9 mg/100 ml körüli koffein szokott benne lenni. Egy kétliteres adag tuti megoldja a napi pótlást. Vagy még túl is adagolod. :)
- tea: ebben is van valamennyi koffein. Valamivel egészségesebb mint a kávé, de az "anyag" benne van.
- energiaital: egy-egy doboz kb egy kávényi koffeint tartalmaz. A félliteres monster persze dupla adag minimum. A másél literes "energiaitalokban" 9-15 mg/100 ml koffein szokott lenni. A kólánál erősebb, az energiaitalokhoz képest fele adott mennyiségben a koffein.
- koffeintabletta. van ilyen is, de sose használtam. Gondolom ez se lett volna megoldás ha már kávé se kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!