Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Segítségül, romlott húst ettem?

Segítségül, romlott húst ettem?

Figyelt kérdés
A mai nap nem raktam be időben a kaját a hűtőbe, és utána ettem belőle. Utána hasmenésem volt. A kajaba darált hús is volt. Ugye ebbe nem lehet belehalni?
2014. júl. 21. 19:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A hasmenés enyhe ételmérgezést jelenthet. Ételmérgezésről akkor beszélünk, ha romlott ételt fogyasztunk. A legdurvább ételmérgezés hasmenéssel, szédüléssel, gyenge közérzettel jár. Nem igazán tudunk olyan emberekről, akik romlott ételtől haltak volna meg. Persze ez is előfordulhat, de az ilyen bugyuta halálesetekhez már művészet kell, ezeket az embereket nevezik Darwin-díjasoknak. :D

Ha neked csak hasmenésed volt, az semmi. Már szerintem ki is ürült a romlott hús a szervezetedből, de ha biztosra akarsz menni, vegyél be orvosi szenet és csinálj 1 napos béltisztító kúrát (sok víz és gyümölcslé + növényi rostok, amik átmossák a beleket).

Nyugi, nem fogsz belehalni. Jobbulást! :)

2014. júl. 21. 19:49
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm :) Azóta megittam sok-sok bögre gyógyteát, és krumplikrémet ettem. Jobban is vagyok.

Csak azért estem kétségbe, mert a neten botulizmusról írtak, meg mindenféléről aminek halál a kimenetele, persze, hogy meg voltam ijedve, elég rosszul voltam. Akkor csak megúszom egy gyomorrontással vajon?

2014. júl. 21. 22:37
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha csak hasmenésed volt, akkor valószínűleg nem okozott a romlott hús botulizmust. Azért ajánlottam a tisztítókúra és az orvosi szenet, mert a szén megköti a méreganyagokat, a tisztítókúrával pedig gyorsan kiürülnek. A botulizmus valóban elég veszélyes, halált is okozhat, de nem hiszem, hogy ha pár órára kint hagytad a húst a melegben, attól elszaporodtak volna az ezt okozó baktériumok.

Viszont ha nem volt rendesen megsütve a hús, az már sokkal nagyobb kockázattal jár.

2014. júl. 22. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!