Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Melyik a legnagyobb természete...

Melyik a legnagyobb természetes flavonoid forrás?

Figyelt kérdés
2007. okt. 18. 20:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az összes flavonoid mennyiségét illetően a zöldségek közül a hagymafélék, a fehérrépa, a spenót, a zeller különböző részei és a különböző lencsefajták bizonyultak a leggazdagabb forrásnak. A gyümölcsök közül jelentős flavonoidforrások a bogyósok, az olajos magvak közül pedig a dió tűnt ki nagyon jelentős flavonoidtartalmával. Az egyes flavonoid vegyületek közül nagy mennyiségű kvercetin volt kimutatható a vörös- és lilahagymában, a sóskában és a spenótban. A miricetin koncentrációban volt kimutatható a dióban, az eperben, a szederben, a fehérrépában és a petrezselyemzöldben.
2007. okt. 18. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Köszönöm a kérdezőnek és a válaszadónak is, már - már féltem, hogy a hiányos ismereteim biológiából kihasználhatóak a csoki és a bor reklám terén, ugyanis nem élek ezekkel, de szívesen fogyasztom az előttem válaszoló ajánlotta étkeket. Hálásan köszönöm, hogy megerősítesz a szokásaimban.
2015. dec. 4. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!