Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szédülés (főleg ha felállok),...

Szédülés (főleg ha felállok), fáradtság mitől lehet?

Figyelt kérdés

Néha-néha máskor is előfordult, hogy ha nagyon álltam fel, akkor utána elkezdett elsötétedni minden, de soha nem teljesen, és kb. 1-2 mp alatt elmúlt. Mostanában viszont akárhányszor kelek fel ülésből, vagy állásból azonnal elsötétedik minden teljesen, és lassabban is jön vissza, van hogy meg kell valamibe kapaszkodnom.

Néha van, hogy kicsit megszédülök, és sokszor, ha aludtam is eleget fáradt vagyok. Nem álmos, hanem fáradt iszonyatosan, van hogy annyira, hogy egy bögrét is nehéz megtartanom, mert félek hogy ki fog csúszni a kezemből. Mostanában sokkal fázósabb is vagyok, sokszor vagyok sápadt, és a szemem alatt is karikás.

Vért vettek tőlem 1-1,5 hónapja többször is, ott minden rendben volt. Régebben kicsit magas volt a vérnyomásom, de aztán sokat fogytam (még mindig nem vagyok vékony) és szintén 1-1,5 hónapja azt is nézték sokat, és akkor mindig normális volt. (120/80 általában, vagy kicsit kevesebb).

Ezek mitől lehetnek? Valakinek valami tipp?

17/L

2014. máj. 25. 13:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Próbálj annyit aludni amennyit csak tudsz. Súlyleadás után gyakran van hogy a szervezet nem tud átállni a kevesebb táplálék bevitelre ezért fáradékonyabbá válsz. Szedj vitamint mozogj egyél tápláló ételeket. A másik ok a vérnyomásod csökkenése lehet a tested hozzászokott a magasabb értékekhez és most furcsa neki de majd átáll. Remélem segíthettem.
2014. máj. 25. 14:39
 2/2 anonim ***** válasza:
Kevés folyadékot iszol! Igyál sok vizet, nem cukros üdcsiket! A szédülés nem az alvással és a fáradsággal van összefüggésben. Azért szédülsz mert kevés a folyadék a testedben, a vérnyomásod ha 120/80 alatt van az alacsonynak számít, ha ez mellé még kissé szaporább pulzus is jár akkor tuti hogy kevés a víz a szervezetedben. De egyébként ebben a korban gyakran előfordul. A hormonok váltakozása is hozzásegít a szédüléshez.
2014. máj. 28. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!