S. O. S. Most szedtem ki egy KULLANCSOT a lábamból! 2 napja nem voltam sehol, lehet hogy azóta van benne?
tegnapelőtt voltam a ligetbe, azta sehol, valószínű hogy ott ment volna belém?
azt olvastam ,nem szabad hogy 24 óránál több ideig az emberben legyen ,de ez akkor több volt...
mit tegyek?? nem szakadt bele amikor kiszedtem, utana alkohollal fertotlenitettem a feluletet (piros es picit duzzadt) és azt olvastam hogy sebtapasszal le kell ragasztani, leragasztottam.
további teendő? igy ,hogy 2 napig bennem volt..meg kéne mutatnom valami orvosnak?
Ha nincs "kullancs elleni" oltásod (= ami agyhártyagyulladás ellen véd) akkor az orvos be tud adni ellenanyagot, de holnap mindenképpen menj el mert a csípéstől számítva 3 nap a határidő.
Ha be vagy oltva akkor nem kell dokihoz menned, csak arra kell figyelni hogy a kullancs helye körül elkezd-e nagyobb körben pirosodni a bőr mert az a lyme-kór jele. (Akkor viszont el kell menni.)
Egyébként sok a kullancs mindenhol, én állandóan szedek ki kutyából-macskából, pedig azok csak a kertünkben rohangálnak mégis összeszedik. Tehát nem kell messzire menni.
ez már eléggé megszívta magát amikor észrevettem! talán már fél cm lehetett ha nem nagyobb... piros folt volt a helyén de mostmár nem nagyon látszik, védőoltásom viszont nincs!
holnap érettségizek, nem tudom mikor tudok sort keríteni az orvosra :/
Nincs igaza a 100%-ra értékelt 3.ik válaszadónak a pirosság a fertőzés helyén nem mindig jelenik meg.Az én lányomnál is így volt semmi pirosodás nem jelent meg a kullancs helyén,mégis fertőzött lett.
Még szerencse,h a nagy okosok okoskodása ellenére bevizsgáltatásra elvittem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!