Miért szokott vérezni az orrunk? Hogyan lehet gyorsan elállitani a vérzést?
Általában megpattan egy gyengébb ér az orrban. Lehet magas vérnyomástól, de erőlködéstől és hirtelen magasság/nyomásváltozástól is.
Le kell hajolni, és hagyni,hogy kifolyjon.Esetleg vizes ruha a tarkóra. Nem szabad visszafogni, az nem egészséges. Bele nem halhat senki,hacsak nem vérzékeny.
az első hülyeséget mondott..
Nekem nyáron nem állt el a vér és az orvos monta h összekell nyomni az orrot h ne folyon ki tehát érted remélem..
20:19
És akkor szerinted hová tűnik a vér,te nagyon okos? Attól,hogy nem folyik ki, nem áll el..hanem betelítődik az egész orrüreg, majd homloküreg..(ha nem folyik le a garaton át a szájba)..ha az üregekben pang a vér, olyan orr-melléküreg gyulladást kap,hogy csuda. Eü-s vagyok, ne hülyézz le. Az orvosok között is van néhány díszpéldány..
háát jo csak nekem orvos mondta
de én nagyon félek az orrvérzéstöl..akk most hogyan állitsam el?:S
félek ha egyzser ujra vérezni fog akk elvérzek vagy meghalok vagy elájulok vagy valami :(
Ma Anyukámnak vérzett az orra és nagyon megijedtem. Eszembe jutott mit mondott a háziorvosunk: fejet előre hajtani és hagyni,hogy kifollyon. Ez a tanács nálunk hatékonynak bizonyult és gyorsan elállt a vérzés.
A kérdést azért irtam,hogy hatékony tanácsokat kapjak.
Mindenkinek köszönöm a választ!
A legegyszerűbb összenyomni egy kis vattát, be az orrba, ha átvérzett, cserélni. Fejet persze előre hajtani.
Lehet hideg ruhát a tarkóra tenni, esetleg az orrnyerget összenyomni kézzel. Fül-orr-gégén is tampont dugnak be, és összenyomják.
Az érelsütés profi kézzel oké, de egyébként nem jó élmény.
Tartós orrvérzés esetén, ha szárazság okozza, Vazelin, vagy még hatékonyabb az A-vitamin-olaj, ill. Coldastop.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!