Vérmérgezés efféle módon lehetséges?
"Kiindulhat a bőrön kialakuló fertőzésből. A húgyútak infekciója is vezethet a súlyos állapot kialakulásához. A tüdő megbetegedése pl. bakteriális tüdőgyulladás is kiválthatja. A máj vagy az epehólyag gyulladása is járhat szeptikus következménnyel. A belek érintettsége pl. bélelzáródás (ileus), bélperforáció következtében kialakuló hashártyagyulladás (peritonotisz) is nagyon súlyos állapot. Az agyhártyagyulladás (meningitisz) velejárója lehet. Kórházi körülmények között kialakulhat vénás kanül behelyezése miatt, műtétek után a műtéti területekről a váladék elvezetésére szolgáló drain-ek (elvezető cső) felől. Leromlott állapotú, ágyhoz kötött betegeknél a felfekvéses fekélyek is szerepelhetnek kiinduló gócként."
A neten azt olvastam ilyen esetekben alakulhat ki, akkor az én esetemben nem? Nagyon félek mert elég késő van és este ha alszok nem tudom figyelni van e csík vagy nincs meg a számban belül, hogy figyelném :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!