Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Milyen gyakran kéne nagy...

Milyen gyakran kéne nagy vécéznem 15/L?

Figyelt kérdés
Nekem ált. 2-3 naponta kell, de most úgy hallottam, hogy naponta kéne. Ez igaz?

2014. ápr. 10. 05:51
 1/5 anonim ***** válasza:
ja
2014. ápr. 10. 06:10
 2/5 Zsuzsi94 válasza:
Igen ez így van ,de ez emberfüggõ ,attól függ,hogy milyen a bélmozgásod ,és,hogy mennyit eszel de pl.ha szorulásod van akkor én arta tudom ajánlani a Hunyadi János vizet az íze kellemetlen de hatásos nekem bevált és ezáltal bcsak tudom ajánlani.De visszatérve a kérdésedre nem baj ha nem okoz neked különösebb panaszokat akkor nincs baj te így vagy beállitva.:)
2014. ápr. 10. 06:12
 3/5 anonim ***** válasza:
2-3 naponta még belefér, ha nem okoz panaszokat sem az ürítés, sem az, hogy benned van.
2014. ápr. 10. 06:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem arról van szó, hogy mikor kéne, hanem arról, hogy mi az emberi szervezet normális ritmusa és ennek a ritmusnak a megzavarása mit okozhat. Az emésztőrendszer működési ritmusához hozzátartozik egy normális perisztaltikus mozgás, ami a felső szakasztól egészen a legalsó szakaszig rendszeres továbbító mozgást végez. Ennek a mozgásnak vannak lassú és egészen gyors, erőteljes szakaszai (utóbbi a tömegperisztaltika). Maga a 2-3 óránként jelentkező, éhségérzettel kísért gyomorkorgás a felső szakasz jellegzetessége, de hasonló jelentkezik székletürítésnél (vagy hasmenéskor) a legalsó szakaszon. Ez a gyomor-bél traktus izomzatának összeszűküléséből majd gyors elernyedéséből adódó és tovahaladó továbbító mechanizmus ősi biológiai beidegződés, ez biztosítja a táplálék továbbítását majd az emésztetlen anyagok kiürítését. Sajnos főként kislányoknál, fiatal nőknél fordul elő az a rossz beidegződés (esetleg helytelen nevelés okán), szinte lelki zavar, ami a székletürítést valamilyen szükséges rossznak, szégyenletes és undorító biológiai történésnek minősíti. Ilyen esetekben az érintett egyén szándékosan elnyomja a szervezetében normálisan jelentkező ürítési ingereket, mintegy visszatartja a székletürítés megtörténését előidéző bélmozgásokat. Ezt az idegrendszer általában lehetővé teszi, hiszen az agy képes a tudattalanul jelentkező ingerekkel szemben tudatos ingereket kialakítani. Mivel a táplálék felvételnek megvan a maga természetes ritmusa, ezért az egész emésztésnek és salakanyag kiürítésnek is. Az tekinthető "normális" biológiai történésnek, ha a táplálék felvételét a salakanyag kiürítése követi, mintegy helyet biztosítva a következő feldolgozandó anyagnak. Itt csak arra kell gondolni, hogy már a szopós csecsemők is szopás után szoktak üríteni. A széklet visszatartásnak több káros következménye lehet, esetenként csak pár év után jelentkezve. A besűrűsödő béltartalom kiürítése nehezül, aranyeres gondok léphetnek fel, esetleg berepedező végbél.
2014. ápr. 10. 07:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes kommentet, de úgy hiszem aranyér azért nem fenyeget :D, persze értettem a mondanivalódat
2014. ápr. 11. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!