A hangos bélkorgásom miatt lehet szorongásom?
A suliban két egymást követő nap rosszul lettem a héten, azóta pedig nem mertem menni, mert bepánikoltam attól, hogy megint történni fog velem valami. Nincs étvágyam, alig eszem valamit azóta, mert (szerintem) félek, hogy ez újabb bélkorgással járna (ami már hónapok óta gyötör és hoz kínos helyzetekbe). Emiatt pedig a házból kilépni is csak nehezen merek, mert úgy érzem, hogy vagy az üres hasam miatt, vagy az emiatt bekövetkező (az agyam által generált) pánikolás miatt leszek rosszul.
Igyekszem azért azóta tömegbe menni (tegnap zenekaron egész végig remegtem, erősen vert a szívem, hányingerem volt, viszont a mai piacozást és kutyasétáltatást már jobban bírtam), de úgy érzem, hogy csak a szüleim társaságában tudok lenyugodni, mert ők le tudják foglalni a gondolataimat. Buszon számolgatom az elsuhanó fákat vagy az embereket, suliban viszont az unalmasabb órákon nem tud még a tanár sem lekötni. (Egyes tanórákon sosem pánikolok, mert le tud foglalni a tananyag és/vagy a tanár szavai.)
Az iskola pszichológusával legközelebb szerdán tudnék csak élőben beszélni, addig mit csináljak? Hétfőig nem lesz olyan helyzet, amiben kipróbálhatnám, hogy milyen hét órát csendben végigülni, ezért elég valószínű, hogy a gondolataim csak a rosszulléten járnának, amit így elő is idéznék magamnak. Előtte szeretnék beszélni pszichológussal is. (A háziorvos hétfőn rendel legközelebb, de ki tudja, ő milyen szakemberhez küld és mikori időpontra?) Tehát amíg a szüleim dolgozni mennek, addig hogyan érjem el, hogy ne unatkozzak egyedül, de azért mégse üljek a számítógép/tv előtt egész nap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!