Altalanos levertsegre mit es kitol kerjek?
A kerdes eleg oszetettnek tunik es nem tudom milyen orvostol mit kerjek vagy mit egyek.
Az a gyanum, hogy kronikus alacsaon vernyomasom (minimum is) van ami nem egyszer 81/55 csak a reggeli orakban es delre eri el a 90/60-at ket kaveval.
Ettol folyamarosan faradt vagyok. Depresszio szeru tuneteket is produkalok: motivalatlansag, altalanos rosszkedv. Plusz folyamatosan majd meg fagyok, ha nincs 24 fok.
Kaveval probalom "porgetni magam", de attol beremegek es raerosit az alvasi problemaimra is - mert az is van. Este nem birok lefekudni/elaludni, reggel nem birok emiatt felkelni, nem alszom valami melyen ellemben nappal nem vagyok igazan ebren...
(Ez a helyzet folyamatosan teszi tonkre az eletem.)
Iszom eleg vizet, salatat, gyumolcsot es hust is eszem rendesen. Reggelente futok 15 percet futopadom (amitol kapasbol 170 lesz a vernyomasom es majd elajulok.) Gyalog jarok dolgozni. Sem elhizva nem vagyok sem sovany nem vagyok.
Olvastam kulonbozo etvagy szabalyozo szerekrol, hogy "porgeti" az embert (felemeli a vernyomast, testhomersekletet jo fene tuja mit csinal meg) a figyelemzavar gyogyszerekrol meg hogy mellekhataskent elveszi az etvagyat.
Egyszer szedtem Hoodiat ami tenyleg porgetett, nem faztam, reggel konnyen ebredtem ... betiltottak mondvan veszelyesen megporgeti a szivet es egyebek.
Az haziorvos az elalvasi nehezsegeimre gyenge nyugtatot adott mondvan "neurozis" a vernyomasomra meg "igyak kavet". (Hat koszi...)
Milyen orvoshoz lehet - ugy ertem erdemes - ezzel fordulni? Melyik az a orvostudomanyterulet ami egyutt kezeli a testi es az lelki (bar gyanitom inkabb idegrendszeri) problemaimat amit okoz?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!