Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Napok óta fura szagot érzek...

Napok óta fura szagot érzek és néha émelygek, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Olyan szagot érzek, mint mikor náthás vagyok, de semmi nátha tünetem nincs, néha émelygek is, ami úgy vettem észre összefüggésben van a szaggal.

Terhesség kizárva!Viszont mensi előtt állok és ilyenkor eléggé meg vannak bolydulva a hormonjaim és az egész szervezetem igen cifra tüneteket szokott produkálni, bár konkrétan ilyen még emlékezetem szerint nem volt.

Mi lehet vajon az oka?Nagyon idegesítő.

2014. febr. 25. 09:52
 1/3 anonim válasza:
Gyanus tünetek a terhességre!de ha azt írtad hogy kizárva akkor biztos nem élsz nemi életet mert ugye azt te is tudod hogy semmi nem nyújt 100%ék biztonságit!ha élsz nemi életet ajánlok egy tesztet n veszitesz vele semmit ha nem akkor látogsd meg a dokit
2014. febr. 25. 09:58
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem élek nemi életet.

Viszont anno mikor terhes voltam, akkor érzékeny voltam a szagokra és gyakran egy bizonyos szagot érzékeltem, amire megvan a gyanúm, hogy talán csak valami illat hallucináció lehetett. Na most is hasonlóan vagyok.Semmi egyéb tünetem, az étvágyam , emésztésem érdekes módon rendben van, annak ellnére, hogy néha puffad, liftezik a gyomrom meg ez a hülye szag...Gondoltam arcüreg problémára is, évekkel ezelőtt sokat bajlódtam az arcüregemmel, de most nem fáj, nincs bedugulva az orrom. szóval, nem értem ezt.

Vajon egy Rubophennel, orrcseppel érdemes lenne próbálkozni?Lehet hogy nem fog használni, de nem is árt gondolom annyira...?

2014. febr. 25. 10:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges ezekkel próbálkoznod, beszedned.

Milyen szagot érzel? Úgy értem, kellemetlen? Mert több oka is lehet. Én elsősorban gondolnék valami gyulladásra, arcüreg, fogíny, akár mandula vagy egyéb. Ezeket meg kellene nézetned. Ha minden ilyesmit kizártak (és az orrod is rendben van belülről, nincs pl. sérülés vagy elváltozás) , akkor marad az, hogy egyszerűen a hormonális változások miatt olykor jobban érzed a szagokat és ez még most furcsa neked, meg kell tanulnod kezelni.

Súlyosabb esetben lehet agyi elváltozás is, akár olyan módon, hogy a "feldolgozással", az átvitellel van baj, idegrendszeri probléma, vagy pedig rosszabb esetben a hallucinációs változat, amikor igazából nincs is jelen a szag sehol és nem csak elképzeled (mert az természetes, hogy olyankor egy kis időre olyan, mintha valóban éreznéd), hanem folyton érzed. Ezt több dolog okozhatja, könnyebben orvosolható problémáktól kezdve egészen az agydaganatig. Magyarán jobban jársz az orvossal és a kivizsgálással, mintha elkezdenél kísérletezgetni, hogy hátha majd ez vagy az megoldja a gondot. De nem akartalak egyébként megijeszteni, lehet valami ártalmatlan dolog is. Pl. valami új öblítő, vagy akár a régiben változtattak valamit, amiről nem is tudsz, vagy valami új illat, amit időnként megérzel, de még nem tudod hová tenni.

Mivel azt írtad olyan szag, mint amikor náthás vagy, én azt gondolom a gyulladás a legvalószínűbb. De azt először be kellene azonosítani, mert a fájdalom- és lázcsillapítók, az ilyen általános gyulladáscsökkentők nem fognak segíteni. Valószínűbb, hogy antibiotikumra van szükség, de abból sem mindegy, hogy milyet veszel be és mennyit és meddig, szóval orvos nélkül ne szedd még akkor sem, ha esetleg akad otthon maradék...

Az orrcsepp is felesleges.

2014. febr. 25. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!