Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Este lefekvéskor úgy zúg a...

Este lefekvéskor úgy zúg a fülem, mintha discóból, vagy koncertről jöttem volna. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
2009. nov. 30. 18:04
 1/10 anonim ***** válasza:
2009. nov. 30. 18:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint szoktál discóba vagy koncertre járni, ha ahhoz hasonlítottad.

Na attól zúg pont. Valami érthetetlen okból kifolyólag ott mindig akkora a hangerő, hogy direkt hallani lehessen 2 km-ről is. A fül egy darabig tolerálja, aztán megindul a romlása...

2009. nov. 30. 20:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Kb másfél éve voltam utoljára ilyen helyeken, ugyanis az 5 hónapos kislányommal vagyok itthon. De régen voltam, ezért tudtam ahhoz hasonlítani.
2009. dec. 1. 08:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem szokott a füledbe ordítani?
2009. dec. 5. 11:54
 5/10 anonim válasza:
100%
Ilyenkor meg kellene mérni a vérnyomásod. Akár magas vérnyomás is okozhatja.
2009. dec. 5. 18:17
 6/10 anonim válasza:
100%

Szia!

Nekem a főiskolás koromban okozott ez igazán nagy gondot, és amikor már előadás közben zavart - eleinte én is csak este "hallottam"- akkor mentem orvoshoz.

Teljes kivizsgálás, neurológia, fül-orr gégészet, pajzsmirigy, agyi ct után az eredmény negatív. Állítólag sokaknak zúg a füle.... ez persze nem vigasztalt. Az orvosom azt mondta, hogy valószínűleg idegi alapon van a fülzúgás, és azt megfigyeltem, hogy ha pl felidegesítettem magam valamin, és már túl voltam az egészen, akkor észrevettem, hogy aktívan zúg a fülem. Tehát én már túlléptem volna rajta, de valahogy a fülzúgás még jelezte, hogy nem múlt el az idegesség.

Volt rosszabb és jobb a helyzet az évek alatt. Most 30,5 éves vagyok, és nem sokat hallom a zúgást. De az alapszitu a "régi": egy-egy stresszhelyzet után ismét jelentkezik.

Pl most. A második gyermekemmel kedden leszek 12 hetes terhes és ma 2 összeállítást láttam a H1N1-ről. A műsoroknak vége, viszont nekem a zúgás jelzi, hogy nem vagyok nyugodt....

De menj dokihoz, ők okosabbak!! (???)

2009. dec. 6. 21:44
 7/10 A kérdező kommentje:
Kezdem én is azt hinni, hogy idegi alapon van. Van mikor jobb, van mikor rosszabb, tegnap például nem hallottam. Annyira még nem zavar, de ha majd nagyon fog zavarni, akkor mindenképpen elmegyek orvoshoz. Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Utolsónak kellemes babavárást, és ne idegeskedj.
2009. dec. 7. 08:49
 8/10 anonim válasza:
51%

Szia!

Nem tudom a választ a problémádra, de azt tudom, hogy a fül a vesével hozható összefüggésbe. Pl. ha valakinek romlik a hallása, az veseprobléma miatt lehet, és kalcium szedése javasolt. Próbálj meg esetleg odafigyelni a folyadékbevitelre.

2009. dec. 7. 14:12
 9/10 anonim válasza:

Én egy 16 éves srác vagyok nekem is ez a bajom...ezt magas vérnyomás okozza nálam ez ugy jött elő hogy sokat idegeskedtem majdnem egy félévig bnőm miatt és ittam,nyugtatóztam és lassan 4 éve cigizek és nálam ez a fül zugás folyamatos...szedem a vérnyomáscsökkentőt és a nyugtatót de nemsokat hat igy hogy másféliter engergiaitalt megiszok egy nap meg 1 doboz cigi elmegy hétvégén meg megiszok pár pohárral annyiban más hogy barátnőmben mostmár teljesen megbizom és nem szorongok stb

vérnyomást mértél már amm?

2009. dec. 8. 19:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen szoktam mérni és teljesen rendben van. Azért köszönöm a válaszokat.
2009. dec. 9. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!