Segítség! Kihullik az összes hajam! Már annyira ritka, hogy sírógörcsöt kapok, mikor tükörbe nézek! Mitől lehet?
Először is bőrgyógyászhoz menj!
Ha voltál, menj újra!
nem fogyózol?
gondolom a vitaminokat már kipróbáltad
Ne bőrgyógyászhoz!
Hajgyógyászhoz,neki ez a területe.
Nekem is hullott, szültem , 3 hónapos volt a lányom azt hittem megkopaszodok.
Voltam vérvételen(minden oké),ez természetes folyamat mta a bőrgyógyász.Sampont ajánlott semmi extrát.
Olvastam hogy a lucerna kapszula nagyon jó.
Aztán még Neocapil oldat.
Itt egy másik fórum,kimondottan erről szól nagyon jó.
A bőrgyógyászok tarsolyában számos egyéb eszköz áll rendelkezésre, hogy közelebb jussanak a problémához.
1. Szövettani mintavétel
A hajas fejbőr szövettani vizsgálata segítségével megállapítható a telogén/alogén arány, vizsgálható a szőrtüsző szerkezete, és néhány esetben - elsősorban a hegesedő kopaszodásnál (alopeciáknál) - következtetni lehet a hajhullás okára.
2. Laboratóriumi vizsgálatok
Számos olyan laboratóriumi vizsgálati lehetőség áll rendelkezésre, melyek egyszerűen elvégezhetők, és segítségükkel fény derülhet olyan elváltozásokra, melyek a kopaszodás hátterében állhatnak.
a fejbőr Wood-fény vizsgálatával Mikrosporium-fertőzést lehet kimutatni,
KOH-teszttel a gombás fertőzések indefikálhatók,
vérkép, We (a vérszegénység a telogén hajhullás ismert és gyakori oka, míg a gyorsult süllyedés hátterében számos betegség húzódhat),
szérum Fe, ferritin- illetve cinkszint (vashiányos anaemia),
pajzsmirigyfunkciós vizsgálatok (hypothyreosis)
vese-, májfunkciós vizsgálatok (a krónikus betegségek a folliculus anyagcseréjét is károsan befolyásolják),
VDRL-teszt! (a syphilis II. stádiumának jellegzetes tünete az ún. kisfoltos kopaszodás alopecia parvimaculata),
Szérum férfihormon-szint meghatározása (a dihidrosztesztoszteronra rendkívül érzékenyek a szőrtüszők).
Attol is lehet,hogy megfazott a fejborod.
Bocs az ekezetekert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!