Melyik a legjobb fájdalomcsillapító?
Szerintem az Algopyrin a legjobb fájdalomcsillapító, legalábbis nekem legtöbbször az válik be. Nyilván a csak orvosi receptre felirtak közül van hatásosabb, de a vény nélküliek közül ez a legismertebb és ez a legjobb szerintem.
Azért összeollóztam még érdekességeket a témában neked a netről:
Egy új kísérlet tanúsága szerint a koffein a legjobb fájdalomcsillapító a megerőltető testmozgás után:
Kiváló fájdalomcsillapító a marihuána, akármilyen formában fogyasztják az emberek – derül ki a Neurology című amerikai orvosi lap friss számából:
A gyömbér az egyik legjobb fájdalomcsillapító (menstruáció, izom), ezért reuma esetén is jó hatású.
A szex a leghatásosabb nyugtatószer és a legjobb fájdalomcsillapító:
A tornázás lehet a legjobb időskori fájdalomcsillapító.
Legerősebbek az opioidok (pl. morfin, fentanil), de ilyeneket csak haldoklóknak és műtétekkor adnak fájdalomcsillapításra.
Nem opioidok közül legerősebb az indometacin, majd a diclofenac (Cataflam, Voltaren).
Kevésbé erősek az ibuprofen (Algoflex, Advil, Nurofen), majd a szalicilátok (Aspro, Aspirin, Kalmopyrin), a fenazonok (Algopyrin, Quarelin, Demalgon, Germicid), végül a paracetamol (Panadol, Benuron, Saridon, Neo Citran, Coldrex).
Leginkább májkárosító a paracetamol, nagyon csínján kell bánni vele, és mivel nem is túl erős, én nem javasolnám a szedését. Nekem az ibuprofen hat leginkább és legszéleskörűbben - persze bizonyos mértékben egyéne válogatja.
Migrén ellen Kefalgin, Sumatriptan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!