Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szív, tüdő, gerinc, esetleg...

Szív, tüdő, gerinc, esetleg lelki, vagy pszichés problémám lehet?

Figyelt kérdés

Kb. 3 hónapja érzek némi szúrást a szívem környékén. Van, hogy néhány napig semmi, de mindig visszatér. Azt nem mondhatnám, hogy fáj, mert szinte éppen hogy egy kicsit, de érzem, és nagyjából mindig ugyanott, és ugyanolyan intenzitással. Sem rosszabb, se nem jobb azóta. Beszéltem többször a háziorvosommal, csinált ekg-t is, minden rendben. Azt mondta, a mellkasi fájdalmaknak nagyon sok oka lehet, de maga a szív nem szúr. Lehet a tüdő hörgői, a dohányzástól, de itt megjegyzem, hogy korábban szintén ő mondta, és olvastam is, hogy a tüdőben nincsenek érzőidegek, tehát az sem fáj. Tüdőszűrőn, illetve tüdőröntgenen fél éve voltam, ott is minden rendben volt.

Viszont kb 2 hónapja elkezdett fájni a lapockám és a vállam közti rész, elhanyagoltam, és mára már kisugárzik szinte mindenhova. Vállam, karom, az egész hátam, derekam, mindenem fáj. Voltam vele természetgyógyásznál, említettem neki a fenti problémát is, azt mondta, miután alaposan átvizsgált, hogy a szív, és a tüdő környékén minden rendben. Viszont a hátam katasztrofális állapotban van, a csigolyáim is elmozdultak, lehet az sugárzik ki a mellkas felé.

Olvastam, hogy lehet gyomorsavtól is. Ez is elképzelhető, mert nagyon egészségtelenül étkezem, sokszor éjjel is eszem.

Azt is olvastam, hogy lelki problémák is okozhatnak mellkasi fájdalmakat. Sajnos ebből is kijutott nekem. Kb 1 éve egy olyan élethelyzetben vagyok, amiből legszívesebben homlokegyenest menekülnék, mert nagyon sok bosszúsággal jár, és nagyon sokat rágódom rajta.

Még annyit hozzátennék, hogy van bennem egy adag hipochondria, mindenben a legrosszabbat látom, de amikor már több hónapja, a szívemnél érzek valami rendellenes dolgot, akkor nehéz nem gondolni semmi rosszra.

Szerintetek mi lehet? Mit tegyek? Járjak végig egy csomó vizsgálatot? Volt már valakinek hasonló problémája?

2013. dec. 25. 15:01
 1/1 anonim ***** válasza:
Ez bizony lehet a gerinc miatt. Ráadásul az kifejezett szúrást tud produkálni - tudom, mert én is érintett vagyok, és én is sokáig jártam orvoshoz, hogy valami gáz van a szívemmel. De azóta sincs a szívemmel semmi, viszont a gerincem egyre inkább katasztrófa. Ebbe az irányba járj utána szerintem.
2013. dec. 25. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!