Milyen természetes módszerekkel enyhíthető az idegesség? Bővebben lent
Egyre gyakoribb, hogy az idegességtől nem tudok aludni, illetve annyira eluralkodik rajtam, hogy felmegy a vérnyomásom és le kell üljek. A szívemnél szorító érzést érzek, de ez nem mehet tovább. Egyre rosszabb a közérzetem, az idegességtől remeg a kezem, gyakran volán mögé sem ülök inkább. A hányinger, gyomorégés mindennapossá vált.
A probléma forrását bizonyos okok miatt nem tudom megszüntetni, de reménykedek, hátha vannak olyan természetes gyógymódok, amik ezeket enyhítenék.
Aki tudna teákat, bármit ajánlani, kérem, írja le. Jó tanácsokat is szívesen olvasnék, mivel tudnám oldani a rossz közérzetet...
Kicsit keresgéltem a témában, de nem tudom, mit higgyek.
A citromfűről olvastam nagyon jókat, teának és aromaterápiának is ajánlják. Van valakinek tapasztalata ezzel a gyógynövénnyel kapcsolatban?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egyetlen olyan készítmény sincs, amely garantáltan megszüntetheti a szorongást, idegességet, ha annak OKA nem szűnik, nem enyhül.
Vannak bizonyos gyógynövények, amelyek bizonyos időre ellazítanak, de hosszú hatást nem lehet várni.
Ilyen gyógynövények: citromfü, macskagyökér, komló, levendula, cickafarkfű.
A Herbária teák között fentiekből kevert avagy önállő teafűként is kapható gyógyteákat találsz.
Ha jól veszem ki a kérdésedböl, akkor ennek az állapotodnak valami háttere (pszichikai megterhelés, stress) van. Amig az okkal nem tudsz egyenesbe jönni, addig nem sokat segitenek a nyugtatók (akár vegyi, akár növényi), mert csak a tünetet kezelik.
Ami segithet, hogy jobban elviseld a helyzetet,ha megtanulod az autogén tréninget - ez egyszerü módszer, és egyrészt a problémákat is segit lerendezni magadban, másrészt lelazit és igy az ilyen ideges jellegü alvászavarok, szividegesség ellen is segit.
A citromfüvet nyugodtan használhatod, igaz, hogy nem túl erös hatású, de segit, atomaterápiára még a levendulát lehet ajánlani. Nyugtató és enyhe altatóként az macskafüvet, általános lazitóként orbáncfüvet jó használni.
Köszönöm a válaszokat!
Én sajnos nem tudok tenni a helyzet ellen, mert jelenleg lehetetlen lenne, hogy elköltözzek. Ez lenne egyedül a megoldás :)
Már az is sokat segítene, ha kicsit enyhülnének a tünetek. Az a jó, hogy amiket felsoroltatok, több is elérhető: a közelünkben van egy levendulás, néha szoktam arra sétálgatni, citromfüvet pedig találok a kertben. A többit sem nehéz beszerezni, remélem, nem marad el a hatásuk.
Ezt találtam az autogén tréninghez, és megér egy próbát. Kedves válaszadó, Te próbáltad? Nagyon érdekelne, és köszönöm, hogy ajánlottad.
Csodát nem várok, a végleges megoldás természetesen az, ha kikerülök abból a helyzetből, amiben vagyok :(
Mindenkinek köszönöm, aki írt!
A második válaszoló vagyok: igen, én is próbáltam az autogén tréninget, igy sikerült egy idegösszeomlás és nehér válás után visszatalálni a normális életbe. Enélkül nem biztos, hogy sikerült volna ép ésszel túlélni.
Csak ajánlani tudom - ezzel el tudsz a negativ körülményektöl távolodni, és saját magaddal összhangba kerülni.
Ezenkivül megtanulod saját magadat kontrollálni - én a mai napig megtudom csinálni, hogy bármilyen stressz-szituációban is képes vagyok annak ellenére pihentetöen aludni amikor akarok, és ez azért sokat számit.
Csak ne arra számits, hogy egyik napol a másikra fog menni, rá kell több hetet szánnod, mire megtanulod a szükséges technikát. Sok sikert kivánok hozzá.
Köszönöm, hogy visszaírtál! Már az nagyon sokat jelent, hogy nekikezdhetek és reménykedek, lesz hatása. Ha az ember nagyon maga alatt van, minden felé nyújtott szalmaszál mosolyt csal az arcára :)
Elolvastam, mit kell csinálni, rém egyszerűnek tűnik de mégsem az, szóval nekem szimpatikus.
Örülök, hogy neked sikerült.
További szép napot, ha gondolod, később írok privát üzenetet, hogy sikerül. Persze, csak ha érdekel, nem szeretnélek terhelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!