Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Van valakinek Hashimoto...

Van valakinek Hashimoto Thyroditise?

Figyelt kérdés

Milyen tunetekkel jar mik vannak Nektek?

Egy baratnom helyett kerdezem

2013. nov. 23. 13:38
 1/1 anonim válasza:
Nekem, 9 éve (most 20 vagyok). Ha kezelve van akkor általában semmilyen, bár néha emelni-csökkenteni kell az adagot, olyankor előjönnek. A tünetek közé tartozik az erős hízás, száraz bőr, levertség, lassúság, érdektelenség (lelkileg kicsit olyan, mintha depressziós lennél, de kezelésre megszűnik). Ezen kívül dekoncentráltság és folytonos "folytogatásérzet", mintha mindig fogná valaki a torkodat. A legfeltűnőbb a hízás, én úgy kezdtem el hízni hogy közben versenysportoltam és egészségesen ettem. De amint elkezdtem gyógyszert szedni ezek megszűntek, kis idő múlva visszafogytam a normális súlyomra. Idővel ingázik, hogy épp mennyi gyógyszerre van szükség, nekem a 9 év alatt kb. 5-6-szor kellett változtatni az adagon. Ez szerintem a legjobban kezelhető autoimmun betegség, kezeléssel minden tünet megszűnik. Viszont sajnos nem gyógyítható, ezért a Hashimoto betegeknek életük végéig Thyroxint kell szedniük. De ehhez hozzá lehet szokni, nekem a mindennapokban egyáltalán nem tűnik fel, hogy van egy ilyen betegségem. Nagyon fontos, hogy a háziorvosa beutalja az endokrinológiára, ott foglalkoznak ezzel a betegséggel, nagyon csúnya vége lehet, ha nem kezelik időben.
2013. dec. 6. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!