Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szélsőséges hangulatingadozás,...

Szélsőséges hangulatingadozás, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, amikor az egyik pillanatban tele vagyok energiával és imádom az életet, a következőben pedig nem tudom visszatartani a sírást, még addig sem, amíg a teremből kiérek. Aztán eltelik 10 perc, és már a nevetést/mosolygást nem lehet abbahagyni... Lassan két hónapja ülök ezen a hullámvasúton, minden ok nélkül ingadozik a hangulatom, nagyon gyorsan és szélsőségesen. Mit tehetnék?

19/L

2013. nov. 21. 21:55
 1/5 automatakoktel ***** válasza:
Bipoláris depressziónak hívják. Vélhetöen a szerotonin termelödését akadályozza valami, hogy mi az jó kérdés. :)
2013. nov. 21. 21:57
 2/5 Arnold901005 ***** válasza:
Bipoláris zavar. Nekem is ez a bajom. :P Menj el dokihoz és majd ad gyógyszert, ami kordában tartja a hullámzást.
2013. nov. 21. 22:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Néha nekem is van,de az nem 10percenként változik....áltlaában reggel a legjobb a kedvem,aztán ha sikerül felb.as.zni vmivel,akkor csak romlik,mindegy milyen jó dolog történik...
2013. nov. 21. 22:16
 4/5 anonim ***** válasza:

azt szokták mondani hogy hangulatingadozás két dologtól van legnagyobb valószínűséggel. Borderline szemz. és Bipoláris zavar.

De lehet hogy szimplán hangulatember vagy, ilyen a személyiséged és ez még normális!

A kettő között rengeteg különbség és hasonlóság is van. Az sem ritka hogy kéz a kézben jár a kettő.

A bipoláris zavarnál az a fontos hogy általában hónapokig leledzik az ember mániás ( felhangolt, ingerlékeny, elborult, folyamatos vásárlás, észnélküli szex) és depresszió (reménytelenség, öngyilkossági késztetés, halálvágy) között. Nekem egy ismerősöm bipoláris bár hipomániás volt 2-3 hónapig és mesélte hogy elköltött több százer forintot ruhákra, cipőkre, vett új kocsit, mindenkivel kiabált, 4-5 órákat aludt éjjelente, mindenre képesnek érezte magát. A mániától enyhébb a hipománia de csak annyival hogy hipomániánál nem alakul ki pszichózis (amikor elveszti a beteg a kapcsolatát a valósággal. Pl Caesarnak hiszi magát, vagy hogy ő egy mindenható király stb..)

A borderline-re hasonlít a tiéd de ennyi info alapján nem tudok semmi biztosat az állapotodról. Ha írsz még magadról akkor örülnék. Mit szeretsz csinálni? Van hobbid? Vannak barátaid, szerelmed?? meg ilyeneket írj már le kérlek!

2013. nov. 22. 11:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Cézár :DDDDDDD Ez jó volt.
2013. nov. 22. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!