Szélsőséges hangulatingadozás, mitől lehet?
Gondolok itt arra, amikor az egyik pillanatban tele vagyok energiával és imádom az életet, a következőben pedig nem tudom visszatartani a sírást, még addig sem, amíg a teremből kiérek. Aztán eltelik 10 perc, és már a nevetést/mosolygást nem lehet abbahagyni... Lassan két hónapja ülök ezen a hullámvasúton, minden ok nélkül ingadozik a hangulatom, nagyon gyorsan és szélsőségesen. Mit tehetnék?
19/L
azt szokták mondani hogy hangulatingadozás két dologtól van legnagyobb valószínűséggel. Borderline szemz. és Bipoláris zavar.
De lehet hogy szimplán hangulatember vagy, ilyen a személyiséged és ez még normális!
A kettő között rengeteg különbség és hasonlóság is van. Az sem ritka hogy kéz a kézben jár a kettő.
A bipoláris zavarnál az a fontos hogy általában hónapokig leledzik az ember mániás ( felhangolt, ingerlékeny, elborult, folyamatos vásárlás, észnélküli szex) és depresszió (reménytelenség, öngyilkossági késztetés, halálvágy) között. Nekem egy ismerősöm bipoláris bár hipomániás volt 2-3 hónapig és mesélte hogy elköltött több százer forintot ruhákra, cipőkre, vett új kocsit, mindenkivel kiabált, 4-5 órákat aludt éjjelente, mindenre képesnek érezte magát. A mániától enyhébb a hipománia de csak annyival hogy hipomániánál nem alakul ki pszichózis (amikor elveszti a beteg a kapcsolatát a valósággal. Pl Caesarnak hiszi magát, vagy hogy ő egy mindenható király stb..)
A borderline-re hasonlít a tiéd de ennyi info alapján nem tudok semmi biztosat az állapotodról. Ha írsz még magadról akkor örülnék. Mit szeretsz csinálni? Van hobbid? Vannak barátaid, szerelmed?? meg ilyeneket írj már le kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!