Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Voltál már úgy, hogy olyan...

Voltál már úgy, hogy olyan ájulásszerű rosszullét kapott el, hogy jártányi erőd sem volt?

Figyelt kérdés
Ezt most szó szerint értem. Mármint hogy olyasmi rosszullétre gondolok, amikor az ember lánya totálisan elgyengül, elnehezednek a végtagjai és egyszerűen nem bírják el a lábai. Pl. megpróbálsz elbotorkálni az ágyig, hogy lefeküdj, vagy ilyesmi, de képtelen vagy rá egyedül, segítség nélkül. 21/L.

2013. szept. 14. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen jellegű ez a rosszullét, mit érzel közben, mitől van.

Voltam már szinte halálosan fáradt, amikor legszívesebben az előszobában lefeküdtem volna a járólapra, de ilyen végtag-elnehezedés, összeesés határára kerülés és általános gyengeség-érzet csak akkor volt, amikor nagyon a pánikrohamos időszakom legmélyén voltam.

Esetleg egy kicsit konkrétabban leírnád mit éreztél/mi történt?

2013. szept. 14. 12:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Szédülés, egyre fokozódó gyengeségérzés, a végén pedig már tényleg menni sem tudok, vagy csak segítséggel. Változó, hogy meddig tart, de legtöbbször 10-15 perc fekvés kell, hogy megszűnjön ez a gyengeség Én csak arra tudok tippelni, hogy a vérnyomásom eshet le ilyenkor.
2013. szept. 14. 13:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Könnyen megeshet - ezt elég könnyű is egy vérnyomásmérővel ellenőrizni ha van otthon.

Tudod esetleg valamihez kötni? Mármint van-e olyan dolog ami után meg szokott történni, pl. sportolás, evés, hirtelen felállás pl. ülő helyzetből?

Iszol elég folyadékot?

Azért én megbeszélném a háziorvosommal a helyedben, csak biztos ami biztos alapon, mert gondolom zavar, azért is kérdezted meg.

2013. szept. 14. 13:34
 4/5 anonim válasza:
Nekem is szokott ilyen lenni. Általában nyáron, de télen is volt már. Sajna sokszor nem jutottam el az ágyig. Nekem a doki azt mondta, hogy alacsony a vérnyomásom, vashiányos vagyok és vérszegény. 23N
2013. szept. 15. 06:32
 5/5 Doruss ***** válasza:
Szerintem mindenképpen menj orvoshoz. Úgy hangzik tényleg, mintha a vérnyomásod esne le nagyon vagy ilyesmi. A háziorvostól kérj tanácsot. Nem akarlak ijesztegetni, de az is lehet, hogy a szíveddel van valami zűr. Érdemes lenne kivizsgáltatni.
2013. szept. 21. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!