Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Bedugult a fülem az úszástól?...

Bedugult a fülem az úszástól? Lehetséges?

Figyelt kérdés
Nem közvetlenül értem, hogy belement a víz, mert azt kirázom, de a tegnapi nap folyamán 2x vagy 3x is bedugult a fülem úszáskor és ma reggel arra keltem, hogy nem hallok rá normálisan és fáj. Ilyenkor van az, hogy begyulladt? Még nem volt ilyen sose nekem. Viszont marha idegesítő, mit kéne tennem? Van otthoni gyógymód, vagy doki?

2013. aug. 8. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:

A fül-orr-gégén kimossák és jobb lesz mint új korában.

Az ilyen jellegű problémát általában az okozza, hogy a hallójáratban levő fülzsír megduzzad a víz hatására. Mondhatod, hogy te rendszeresen tisztítod a füled, de az igazság az, hogy "mezei fülpucival" lehetetlen kitisztítani, mert a hallójárat nem egyenes, hanem a közepén van egy "dombocska". A fülpácával nem lehet benyúlni mögé...

És ezen a hallójárat gyulladás is csak ront.

2013. aug. 8. 10:34
 2/4 A kérdező kommentje:
Óóóóó... :( Háziorvos ki tudja tisztítani? (Egyébként mostanra már hallok rá normálisan, csak picit fáj ha alulról megnyomom, úgyhogy gondolom még nincs teljesen rendben.)
2013. aug. 8. 16:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úszó vagyok.Múlt hét előtti héten pénteken edzés után bedugult a fülem , nem érdekelt , edzés után maradtunk napozni barátnőimmel és elkezdett picikét fájdogálni , de ekkor sem érdekelt.Anyukám hozta a hugomat úszni és elmeséltem neki , hogy mi volt. Bementünk a fül-orr gégészeti sürgősségire , mert idő közben a fülemre sem hallottam semmit. Végül megállapították , hogy külső hallójárat gyulladásom van és 2 hét semmi víz. Na erről ennyit mert szombaton már rendesen úsztam.

2013. aug. 9. 08:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Voltam már dokinál. Nem is mondott semmit, de nem adott beutalót fülészetre, úgyhogy gondolom nincs nagy gond. Felírt egy fülcseppet és naponta 3x3 cseppentés. Meg azóta amúgy normálisan hallok rá, csak egy picit fáj, ha nyomkodom.
2013. aug. 9. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!