Ez a vérszegénység melyik szakasza lehet? Bővebben lent
Szüleimet nem igazán érdekli, és szerintem nagyon el sem akarják hinni hogy beteg vagyok (pedig az orruk alá dörgöltem a vérképes papírt...). Így aztán ez fáj, és én sem tudok törődni vele, úgyhogy inkább megvárom amíg olyasmi jelentkezik emiatt hogy elhiszik végre...
Nekem vashiány miatt alakult ki, legalábbis szerintem, mert a vasam is alacsony volt. Továbbá vérzek is rendszeresen olyan helyen ahol nem kellene, emiatt voltam továbbküldve kórházba de sosem jutottam el odáig...
Köszönöm a válaszokat!
Aki azt a sokat írta: nagyon hasznos volt. Vashiányom van de nem tudni mitől alakulhatott ki a vérszegénységem, mert nem a saját dokimnál voltam, de továbbküldtek kórházba de nem mentem el mert dolgoznom kellett!
Most nem tudom hogy elmenjek-e dokimhoz, nem akarom hogy hypochondernek gondoljon :( Nem járok olyan gyakran, de egy évben 2x 3x megfordulok nála.
gyébként aluszékony is vagyok, ha 6 órát alszom akkor is, ha 12 órát alszom akkor is... felkelek, ki vagyok pihenve és 3-4 óra után elalszom... :S A gyógyszert azért hagytam abba mert félek hogy károsítja pl a veséimet :S
Elsőnek: Attól hogy egy tünet nálad nincs, másnál még őven lehet. Én is kóros vérszegénységgel és vashiánnyel vagyok évek óta, de sokszor mintha egy ringlisen ülnék, olyan durván szédülök. A vérnyomásom is durván alacsony, de ez csak utóbbi években, előtte teljesen normális volt és a vérszegénység miatt szédelegtem akkor is.
Ne csak tervezz menni laborba, hanem 2-3
havonta kötelező lenne, hogy menj.
Az vagyok, aki azt a "sokat írta". Hát igen, ha igazából normális a vas szinted és te erre szedsz vaskészítményt, az igazából nem a veséid, hanem elsősorban a májad károsítja. Ezért is van a kontroll vérkép, ahol a vas-on kívül pl. májenzimeket is néznek (pl. GOT, SGOT, gamma GT... stb), ez ad felvilágosítást a máj állapotáról.
Szerintem nem minősül hipohondrizmusnak, ha orvoshoz mégy. Amint már írtam, szerintem ne várd meg, míg szervi elváltozásokat okoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!