Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 132/54-es vérnyomás 70-es...

132/54-es vérnyomás 70-es pulzussal mennyire számít rossznak?

Figyelt kérdés
Kicsit fájt a fejem és szédültem, ezért megmértem a vérnyomásom és ennyit mutatott a gép. Eddig bármikor mértem a felső érték sose volt több 120-nál, az alsó meg 70 körüli szokott lenni. Aggódnom kéne? 19/L

2013. júl. 10. 20:38
 1/3 anonim ***** válasza:
nem ártana megnézetned a háziorvosoddal...
2013. júl. 10. 20:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Azért menjek el háziorvoshoz, mert egyszer mértem egy rossz eredményt?! Azóta megmértem párszor, de azok az eredmények jók lettek: 110/59, pul.:75/min, 120/67, pul.: 65/min, 115/65, pul.: 62. Ezeket nem sokkal később mutatta a gép, miután ledőltem pihenni egy kicsit.

De igazából arra lennék kíváncsi, hogy mi(k) okozhatta ezt a vérnyomást? Melegfront? Alváshiány esetleg(mert nem alszom valami jól a meleg miatt)? Vagy mi más még?

2013. júl. 10. 20:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem olyan rossz ez az eredmény,h orvoshoz kéne rohannod. Főleg,ha az utána lévőket is nézzük. Most egyébként kicsit emelkedik mindenkinek a vérnyomása,mert enyhe hidegfront van. Amúgy nem mindig pontos az az eredmény,amit a digitális vérnyomásmérő mutat.
2013. júl. 10. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!