Miért álmosodom el mindig délután?
Figyelt kérdés
Délelőtt és este tök jól vagyok, de délután mindig olyan szinten kimerült leszek, hogy legszívesebben napokig csak aludnék és szinte már rosszul vagyok. Mindig este 5-6 felé leszek csak jobban. Amióta beköszöntött a nyár, ez van. Amikor dolgoznom kell, akkor nagyon ki vagyok, ilyenkor nagyon rosszul érzem magam, legszívesebben összeesnék, annyira fáradtnak érzem magam. Ez a meleg miatt lehet? Ennyire nem bírnám a meleget? Mit tegyek ez ellen?2013. júl. 6. 13:51
1/5 anonim válasza:
A biológiai óránk úgy van beállítva, hogy az ebéd után, vagyis kora délután elálmosodunk. Ez teljesen természetes, hallani, hogy külföldi munkáltatók adnak is pihenő órát a dolgozóknak, hogy szundikáljanak, utána frissebbek, jobban teljesítenek. Olaszországban is tudtommal szokás a szieszta a délutáni órákban. Melegebb időben erősebben érezni ezt a hatást, hiszen ilyenkor van a legmelegebb/legfülledtebb idő, ami önmagában is álmosító. Igyál hideg folyadékot, kicsit tornázz, az felfrissít!
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot, sokat iszom, eddig csak 2 liter ásványvíz fogyott el ma. Mindent csinálok, de mégis olyan rős néha ez a rosszullét, hogy ijesztő.
2013. júl. 6. 15:49
3/5 A kérdező kommentje:
e
2013. júl. 6. 15:49
4/5 Skywalker33 válasza:
Halihó,
én is észre vettem és kb 25 éve alszok 15 percet délben de legalább meditálok vagy behunyom a szemem.
Nem Rák jegyű vagy véletlen?
A meleg is teheti de lehet egy "korszakod" csak, pihenj, ne vádold magad ez adottság.
t
5/5 A kérdező kommentje:
Ikrek vagyok:D Köszi a válaszod, megnyugtató, hogy más is így vannak ezzel, nemcsak én.
2013. júl. 8. 19:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!