A máj tud szúró, nyilalló fájdalmat okozni jobb oldalon?
Rosszul érzem magam, nyilall és fáj folyamatosan a jobb oldalam. Voltam már UH-n, ott kis májnagyobbodást mutattak ki. Véreredményben is kicsit emelkedettek a májfunkciós értékek, illetve a vesémben is találtam vörösvértestet és gennyet.
Mi okozhat ilyen jellegű fájdalmat? Máj vagy vese esetleg?
Mindkettő. Bár elég durva májproblémának kell ahhoz lenni, hogy az már fájdalmat okozzon. Pici szúró(görcsös) fájdalmat okozhat még az epe (bar ő álltalában kísérő tünetekkel jár is jár és nem ritkán a vállba sugároz). A lép kizárható, bár jellegzetes a szúró fájdalom, ami a bal oldalon lokalizálódik. A vese is nem ritkán tud szúró fájdalmat okozni, emellett a vizeletben kóros anyagok is jelen vannak. Így, ha a kettő közül választani kellene, a vesét mondanám. A májban nagyon kevés az érzőideg-rost, éppen ez nehezíti meg a májproblémák időbeni diagnosztizálását, hogy a fájdalom csak nagyon későn jelentkezik már, ha már a probléma visszafordíthatatlan. Ezt erősen kétlen, hogy fennállna. Tovább is lehetne még esetleg kutatni, bélrendszeri probléma kizárása érdekében. (felfúvódás, enteritis, illeus stb.)
Üdv!
Gyomortükrözés és vastagbél tükrözés negatív.
HASI UH-n az epével, hasnyálmiriggyel minden rendben volt, illetve a vesékkel is, de ugye a vizeletvizsgálat kimutatta, hogy nincs ott rendben minden. Genny és vörösvértest is van benne.
Viszont a májam nagyobb volt ugye, és az enzimértékek is magasak voltak, GOT: 50, GPT: 103, Bilirubin: 39. GGT 50 körüli.
Hepa B és C negatív. Zsírmájam van, a Fibroscan ezt állapított meg, Fibrosis nincs. Viszont nem tudom, hogy ha alkoholos májgyulladásom lenne, azt hogyan tudnák megállapítani, vagy azt látták volna ennyiből?
Írjon privátban, részletesen! a leleteiről. Megpróbálok Önnek némi használható információt biztosítani!
Üdv!
Hello!
Na megtudtál valamit?Nekem is ugyan ez a gondom.A kor is stimmel.1ève küzdök vele!ötlet?
Mozdulatra erösebben fàj.
Dipper: Semmit nem tudtam meg. Mindenem negatív, pedig még CT-n is voltam. Semmit nem találtak! Passz. A stresszre fogják, meg a kicsit nagyobb májra.
Megpróbálok életmódot váltani, aztán majd kiderül mi történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!