Ez a vérnyomás alacsony? 113/56/58! Már egy ideje feljebb nem megy, csak lejjebb!
Nem kell orvoshoz fordulnod, mert jó a vérnyomásod.
Szédülsz esetleg?
Nem szédülök, inkább fáradékonyabb vagyok ill. olyan elő szokott fordulni, ha hirtelen felállok vagy felkelek, akkor elsötétül a világ.
Kávét meg nem szeretem :)
Bocsi, az alapjáraton is sokat iszok, az víz és nem pedig alkohol (az napi egy kis vörösbor).
És még valami: összefügghet ez az alacsony hemoglobinszinttel, mert voltam véradáson és e miatt kizártak? Ott kerek 120-at mértek, pedig egy picit izgultam is. Eddig életemben kétszer adtam vért, és harmadszorra nem engedték, mert azt mondták, hogy könnyen ájulás lehet a vége...
Ébredéskor teljesen normális, hogy a vérnyomás kicsit alacsonyabb a megszokottnál.
Az alkohol ha mértékkel fogyasztják igazoltan szívvédő hatású, változó de általában csökkenti a vérnyomást. A vörösbor emellett még antioxidáns hatású is.
A hemoglobint a vörösvérsejtek tartalmazzák, amik az oxigén-szállításban vesznek részt. Ebből adódóan ha alacsony a hemoglobin-szint, akkor a vérszegénységhez hasonló tünetek lépnek/léphetnek fel, pl. fáradékonyság, szédülés, ájulásérzet, ritkábban fülzúgás, nehézlégzés is jelentkezik. Az okok között gyakran szerepel valamilyen vitaminhiány, leggyakrabban vashiány(ugyanis a vas a hemoglobin fő alkotója) vagy B12-hiány is lehet a háttérben.
A vérvétel során esetleg a vas-szintedet nem nézték?
Amint látod az alacsony vérnyomás miatt gyakran felléphet ájulás. Esetleg, ha aggaszt, hogy ez miért van, akkor fordulj orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!