Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Milyen a vesegörcs? Hol...

Milyen a vesegörcs? Hol érezhetjük?

Figyelt kérdés
2009. okt. 9. 16:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
deréktájon és nagyon kellemetlen.
2009. okt. 9. 16:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
deréktáj, és hidd el, fel fogod ismerni, mert annyira fáj, hogy nem lehet összekeverni mással.
2009. okt. 9. 16:46
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Deréktájon,mindkét oldalon, tenyérnyi helyen megpusztulsz, annyira görcsöl. Egy szülés is kellemesebb "élmény", mint egy vesegörcs. Nekem csak egyszer volt, de majdnem szétmartam az összeszorított öklömben körmömmel a tenyerem. Iszonyatosan tud fájni.
2009. okt. 9. 16:49
 4/9 A kérdező kommentje:
hallottam,hogy nagyon fáj...nekem olyan bizonytalan helyű,inkább az alsó bordáim körüli,a derekam felett érzem,de előre a hasamba is "kisugárzik",ma nagyon megijedtem,mert elég erősen görcsölt....hétfőn asszem azért elmegyek a háziorvoshoz...
2009. okt. 9. 17:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez lehetett a veséd, bár görcs talán nem vagy csak enyhe. A vesegörcsnél egyszerűen nem tudsz sem ülni, sem állni, feküdni, menni, nem találod a helyed, egyetlen testhelyzet sem hoz enyhülést. Pokoli fájdalom, hátul, a bordaívek alatt és előre valamint a lábakba sugárzik. Amit tényleg nem túlzott el az egyik előttem szóló: a szülés ennél könnyebben elviselhető. Csak azt érzed, hogy szétszakadnak a porcikáid. Erős görcsnél ehhez hozzáadódik/hat a hányás, hasmenés is.
2009. okt. 9. 23:27
 6/9 A kérdező kommentje:
hát..éppen nem itthon voltam,nehezemre esett még állni is,bekaptam egy Nospát,így bírtam hazajönni.
2009. okt. 11. 17:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
az valami kegyetlen.....kibírhatatlan kategória...4-szer volt életemben vesegörcs-előszőr egy 4 mm-es kő okozta,aztán 1 évvel később vesehomok okozta(ugyanolyan fájdalmas volt mint az első),és van most egy 2 mm-es kövem,már 2-szer is okozott görcsöt.Ilyenkor el tudnám vágni a közelemben lévők torkát olyan elviselhetetlen.....de szerintem a szülés még rosszabb/kegyetlenebb-írom ezt úgy,hogy nem szültem még soha.Viszont hihetetlen,hogy vesegörcskor milyen megkönnyebbülést hoz az infúzió!Egy iszonyatos görcsöt-amibe azt hittem belepusztulok-teljesen elmulasztott 2-3 másodpercen belül....olyanokat nyögtem megkönnyebbülésemben...mint akinek orgazmusa van éppen....Máskor meg a fenekembe kaptam fájdalomcsillapítót,és az ugye később hat-kb 5-10 perc mulva vette csak el a fájdalmat!Az infúzió nagyszerű találmány!!!
2010. febr. 24. 13:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

úgy tudnám leírni,hogy ijesztően fájdalmas.Van amikor "csak" egy enyhe kényelmetlen érzésként kezdődik,és utána erősödik fel a fájdalom,és vannak,akiknél úgy kezdődik,hogy teljesen hirtelen fellépő késszerű szúrás,ez akár lehet veszélyes is/veszélyhelyzetet csinálhat,ha pl. éppen autót vezetsz,és nyilván nem tudod,hogy neked most vesegörcsöd lesz,és annyira ijesztő,főleg ha nincsen hova félreállni,ez történt velem,vezettem,kocsiban egyedül,és a görcs jött,nem kérdezett hogy szabad-e(nem úriember)és csoda hogy nem csapódtam neki pl. egy szembejövőnek,az én görcsöm akkor épp hirtelen jött(lecsapott),és markoltam a kormányt,üvöltöttem a kocsiban,szerencsém volt,hogy kb.4 percen belül le tudtam parkolni egy helyen,és órákon át a kocsiban vinnyogtam,ahhoz nem volt erőm,hogy telefonáljak valakinek,hogy vigyen el,mert felfordulok menten.

A legelső vesegörcsöm a fodrásznál jött(persze hogy akkor kell hogy jöjjön,mikor évente 1-szer járok hozzá)épp a hajam vagdosta,a fele kész volt,vizes,nedves,és a görcs lassan jött ezúttal,de biztosan.2-3 perc alatt tetőzött,és akkor még fogalmam sem volt,hogy mi lehet az,milyen szervem van ott fizikailag,és iszonyatosan megijedtem.Ki a székből,úgy vizesen,féloldalasan ki a fodrásztól,és a fodrász pali elvitt a kórházba,kb.10 perc alatt ott voltunk,és mire bementünk,a vesegörcs elszállt,semmim nem fájt már.Ultrahangoztak,de mivel a kövem(4 mm-es kő okozta a görcsöt)akkor már nem mozgott,az orvos nem vette észre az ultrahang géppel,és mondta,hogy nem igazán tudja,hogy mi okozhatta a gondot.Elengedtek egy gyomorrontásos zárójelentéssel.Tudtam hogy nem az volt,de mit vitázzak egy orvossal.2 hét mulva újra borzalmas vesegörcs volt,és akkor már a kövem is megindult lefelé a húgyvezetéken a külvilág felé,gondolta,hogy időzött bennt eleget.Azonnal kórházba vittek(persze hogy éjjel volt ez,mikor máskor)ultrahangoztak,és "szerencsére" a kövem mozgott még akkor,azonnal látták az ultrahangon.Befektettek a kórházba,kaptam infúziót a fájdalomra,és másnap reggelre megszületett a kövem iszonyú fájdalmak közepette.Ahogy az végig ment a vezetéken,húgycsövön,mindent felkarcolt,véres lett a pisi tőle,csípett rohadtul,hú nem kívánom újra magamnak!!!És most van egy újabb,2 mm-es kehelyvégi kövem,ami még nem okozott se vizeletelvezetési problémát,se vesegörcsöt.Majd jön az szépen,meglepetésként!!Csak győzzem kivárni.Viszont nem törik meg a kövem,mert picike(túl kicsi,és nem kockáztatnak,nehogy a vesém találják el a kő helyett)és ahogy írtam,még fájdalmat nem okozott.3 havonta kell bemennem az urológiára ultrahangra,és pisivizsgálatra.

2010. febr. 25. 08:30
 9/9 anonim válasza:
100%
Hát ... együtt érzek az előttem szólóval, én annyit hozzátennék, hogy konkrétan öklendeztem a fájdalomtól...
2010. aug. 24. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!