Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan változtathatnék ezen?...

Hogyan változtathatnék ezen? Pánik beteg vagyok? 28/L

Figyelt kérdés
Mostanában elég rossz időszakom van, ráadásul PMS ben ( Premenstruációs tünetegyüttes ) is szenvedek. Vannak alkalmak amikor ilyen fura.... gyengeség, remegés és halál félelem van rajtam. Ok nélküli sírógörcsök, és enyhe depressziós tünetek. Már ott tartok, hogy egyedül nem merek utcára menni, mert félek, ki mit mond, mit gondol, vagy épp mikor esik bajom. A párommal nagyon szeretjük egymást, én mégis szabályosan megfojtom emiatt a betegség miatt, mert állandóan azon rágom magam hogy nem esett e baja, mi lehet vele stb... Kb 1 hete döbbentem konkrétan rá, hogy a kapcsolatunk van veszélyben emiatt, azóta próbálok erre tudatosan ügyelni (sikerrel). A kérdésem az lenne, ha van valaki, aki hasonló problémával küzd, hogyan győzi azt le?

2013. máj. 10. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakinél ennyire eldurvul a betegség, akkor egyedül sehogy nem győzi le! Segítség kell. Akár pszichiáter gyógyszeres segítsége, akár pszichológus beszélgetős segítsége. Mert ezt a betegséget meg lehet tanulni kezelni, vannak gyógyszerek, ha olyan durva a helyzet és vannak gyakorlatok, alkalmazások, amivel meg lehet tanulni kezelni ezt a betegséget.

Én magam pszichológushoz járok és jógázom. És köszönöm szépen jól érzem magam hónapok óta.:)

2013. máj. 10. 13:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"Már ott tartok, hogy egyedül nem merek utcára menni, mert félek, ki mit mond, mit gondol, vagy épp mikor esik bajom."

Ez nem a pánikbetegség jele, hanem a szociális fóbiáé, ill. az agora - és egyéb fóbiáké. A pánikbetegség szövődhet agorafóbiával, de én úgy látom, hogy nálad nem erről van szó.

Ne akarj ez ellen "tudatosan ügyelni", hanem keress meg egy pszichiátert. A lelki problémákat nem lehet tudatosan kigyepálni, pláne nem egyedül - még a legokosabb és legtudatosabb embernek sem.

2013. máj. 10. 13:32
 3/7 A kérdező kommentje:
Jövőhéten csütörtökön megyek majd egy magán orvoshoz, pszichoterapeuta. Több ismerősöm is jár hozzá, nagyon jó szakember. Nem nyugtatókkal meg antidepresszánsokkal meg hangulatjavítókkal töm, hanem max gyógynövényes tabit ír ki. Még sosem voltam ilyen rendelésen. Segíthet vajon?
2013. máj. 10. 13:32
 4/7 anonim ***** válasza:
1: A pszichiáter sem csak gyógyszerez, sok olyan terápia létezik, ahol nem is célszerű gyógyszerezni, viszont annál többet beszélget az orvos a beteggel.
2013. máj. 10. 13:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen, de csak ha te is akarod.

Ha nem csak gyógynövényes "tabit" ír, hanem tisztességes nyugtatót is, akkor tessék szépen szedni. Oka van, ha felírja, és ügyelni fog arra, hogy ok nélkül ne szedd.

Én gyászolok (meghaltak a szüleim), és nem tudok aludni. Pszichoanalízisre járok, és kapok mellette nyugtatót. Mivel a terápia megy, ezért nem lehet a nyugtatóhoz hozzászokni, és bizony nagyon hálás vagyok, hogy van nyugtató. Már rég nem élnék, mert se nappal, se éjjel semmivel sem tudok aludni, csak nyugtatóval.

2013. máj. 10. 13:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Őszinte részvétem :( Nekem keresztapukám halt most meg, kb 1 hónapja... aztán sógorom infarktust kapott, igaz ő jobban van, de nagyon aggódunk érte. Utána néztem ennek a szociális fóbiának, és szinte minden tünet jellemző rám. Ezek szerint nekem ez lenne és nem pánik betegségem? Majd megmondja az orvos... Csak már a kapcsolatom került miattam veszélybe, de hála istennek párom támogat és nem hagy el emiatt.
2013. máj. 10. 13:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm :), nagyon kedves vagy. Tényleg kemény időszakot élek.

Sejtettem a leírásodból, hogy a közelmúltban sok erős trauma ért (a gyász is az, nem is kicsi). Nem csoda, ha ilyen tüneteid vannak. Igen, tud segíteni. Nekem is tud segíteni, pedig sokáig azt hittem, hogy nekem aztán soha, annyi a baj. Sokat tudnak, bízz meg bennük.

2013. máj. 10. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!