Hogyan változtathatnék ezen? Pánik beteg vagyok? 28/L
Ha valakinél ennyire eldurvul a betegség, akkor egyedül sehogy nem győzi le! Segítség kell. Akár pszichiáter gyógyszeres segítsége, akár pszichológus beszélgetős segítsége. Mert ezt a betegséget meg lehet tanulni kezelni, vannak gyógyszerek, ha olyan durva a helyzet és vannak gyakorlatok, alkalmazások, amivel meg lehet tanulni kezelni ezt a betegséget.
Én magam pszichológushoz járok és jógázom. És köszönöm szépen jól érzem magam hónapok óta.:)
"Már ott tartok, hogy egyedül nem merek utcára menni, mert félek, ki mit mond, mit gondol, vagy épp mikor esik bajom."
Ez nem a pánikbetegség jele, hanem a szociális fóbiáé, ill. az agora - és egyéb fóbiáké. A pánikbetegség szövődhet agorafóbiával, de én úgy látom, hogy nálad nem erről van szó.
Ne akarj ez ellen "tudatosan ügyelni", hanem keress meg egy pszichiátert. A lelki problémákat nem lehet tudatosan kigyepálni, pláne nem egyedül - még a legokosabb és legtudatosabb embernek sem.
Természetesen, de csak ha te is akarod.
Ha nem csak gyógynövényes "tabit" ír, hanem tisztességes nyugtatót is, akkor tessék szépen szedni. Oka van, ha felírja, és ügyelni fog arra, hogy ok nélkül ne szedd.
Én gyászolok (meghaltak a szüleim), és nem tudok aludni. Pszichoanalízisre járok, és kapok mellette nyugtatót. Mivel a terápia megy, ezért nem lehet a nyugtatóhoz hozzászokni, és bizony nagyon hálás vagyok, hogy van nyugtató. Már rég nem élnék, mert se nappal, se éjjel semmivel sem tudok aludni, csak nyugtatóval.
Köszönöm :), nagyon kedves vagy. Tényleg kemény időszakot élek.
Sejtettem a leírásodból, hogy a közelmúltban sok erős trauma ért (a gyász is az, nem is kicsi). Nem csoda, ha ilyen tüneteid vannak. Igen, tud segíteni. Nekem is tud segíteni, pedig sokáig azt hittem, hogy nekem aztán soha, annyi a baj. Sokat tudnak, bízz meg bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!